Първенство на България, срещи от 5-ия кръг във Втора лига:Спортист

...
Първенство на България, срещи от 5-ия кръг във Втора лига:Спортист
Коментари Харесай

Янтра победи Дунав Русе с 1:0

Първенство на България, срещи от 5-ия кръг във Втора лига:

Спортист (Своге) - Етър ВТ (Велико Търново) 0:0

Беласица (Петрич) - Витоша (Бистрица) 0:1

Миньор (Перник) - Монтана 0:0

Спартак (Плевен) - Добруджа (Добрич) 3:1 (1:1)

Марица 1921 (Пловдив) - Созопол 3:0 (1:0)

ДунавРусе (Русе) - Янтра 2019 (Габрово) 0:1 (0:1)

Преди мача "драконите " разясниха във Facebook страницата си:

Янтра - подъл противник, който знае по какъв начин да огорчава

Втора лига се заформи като същински завладяващо състезание, в което безусловно може да се случи всичко. Интересни мачове, доста голове, купища изненади. Ако изобщо можем да ги назовем по този начин, поради обстоятелството, че във всички срещи безусловно може да се чака всевъзможен излаз.

Не по-различен е мачът на Дунав против Янтра през днешния ден от 20:00 на Градския стадион в Русе. "Драконите " ще се изправят против доста подъл и рисков противник, който няма да стои безучастно и също ще търси трите точки.

В исторически проект Янтра е измежду обичайните клубове на Северна България. Основан е през 1919 година и с изключение на със настоящето си име, се е подвизавал по терените на България още като Чардафон, Орловец или композиция сред двете - Чардафон-Орловец. Клубът има устойчиво наличие в професионалния футбол на България, като дебютира в Първа лига през сезон 1970/1971.

В годните след 1989-а, отборът има тежка орис, сходно на множеството клубове от севера. Множество проблеми вършат по този начин, че Янтра навлиза в една непрекъсната серпантина сред Второто и Третото равнище. В последните години обаче габровци изживяват подем, като демонстрират по какъв начин с дребен бюджет и доста креативност може да се реализира доста. Те се завърнаха в професионалняи футбол след дълго неявяване през 2020/2021. Тогава те бяха забъркани в доста тежък сезон с трагична борба за оцеляване, само че се избавиха безусловно в последните кръгове. През идващия сезон отборът надгради и направи една по-спокойна акция, а през тази година се цели в постоянна позиция в средата на класирането.

Двата тима се сложиха в позиция, в която днешният мач се явява основен. Дунав започва мощно, само че позволи нелепа загуба в Созопол и през днешния ден напрежението още веднъж ще е на плещите на младите "дракони ". Янтра пък стартира с четири следващи равенства и се намира в куриозна обстановка - няма победа от началото, само че няма и загуба. Тимът мъчно позволява голове, а напред техният нападател Иван Василев не се нуждае от доста, с цел да вгорчи живота на всяка отбрана.

Ето за какво през днешния ден Дунав би трябвало да се настрои за извънредно тежък мач с подъл тим, който познава всички мощни страни на "драконите ". Това е по този начин, тъй като двата отбора постоянно играят между тях в контроли. В зимната пауза на предходния сезон Дунав завоюва с 1:0 в Русе, до момента в който в надзорен мач в Трявна това лято стори същото с 2:1. И двата мача обача бяха равностойни, като противникът също в значително моменти имаше самодейността и разполагаше с доста благоприятни условия да промени крайния излаз. Янтра е остроумен, подъл, нападателен тим. Победата в днешния мач за Дунав ще бъде допустима единствено в случай че русенци отговорят със същото и са пределно съсредоточени във всички 90 минути на срещата.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР