Първата вноска по сметката в размер на 5000 лв. ще

...
Първата вноска по сметката в размер на 5000 лв. ще
Коментари Харесай

БЛС превежда 5000 лв. за семейството на починалата от Covid-19 лекарка от Сливен

Първата вноска по сметката в размер на 5000 лева ще бъде направена от Българския лекарски съюз за фамилията на доктор Илияна Иванова, която загуби борбата с заболяването.

„ В моменти като този по-важно от всеки път е да останем дружно и да си оказваме помощ! По-важно от всеки път е да бъдем сплотени като съсловие и като общество и да не оставаме безучастни към болката на другите! По-важно отвсякога е да покажем, че дружно можем да се оправим и да помогнем! Подробности за дарителската сметка и по какъв начин може да бъде помогнато на фамилиите и околните на умрелите медици ще бъдат оповестени при започване на седмицата ", се споделя в известието на БЛС.

Българският лекарски съюз изрича своите дълбоки съболезнования на фамилията и околните на умрялата доктор Илияна Иванова, както и на сътрудниците й от МБАЛ - Сливен.

Светла й памет!

Доктор Иванова е лекувала болните от ковид в инфекциозното поделение на регионалната болница, в Сливен.

Кметът на Сливен Стефан Радев сервира съболезнования на фамилията, околните и сътрудниците на умрялата от ковид лекарка от Инфекциозното поделение на регионалната болница доктор Илияна Иванова. Той направи това на персоналната си страница в обществената мрежа. „ В битката за живота на другите тя напусна този свят, с цел да остане в сърцата на всички, които я познаваха и обичаха, “ написа кметът на Сливен.

43-годишната доктор Илияна Иванова е първият доктор в страната умрял от Коронавирус - 19. Инфекционистът е шестата жертва на заразното заболяване в Сливен. Тя е работила дружно със брачна половинка си в Инфекциозното поделение на МБАЛ „ Д-р Иван Селимински”. Болни от ковид се лекуват и в инфекциозното поделение на военна болница, в подготвеност за приемане на пациенти са и двете частни лечебни заведения след предписание на Министрество на опазването на здравето. Общо 49 души са заболелите в региона, 20 са излекуваните.

Още двама души са умряли в страната в резултат на заразяване с ковид през последното денонощие. Единият умрял е мъж на 64 година от Смолян с съпътстващи болести - ХОББ и исхемичен инсулт, и мъж на 65 година, умрял в МБАЛ - Сливен с белодробно онкологично заболяване.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР