Първата влакова композиция с международни товари потегли от интермодалния терминал

...
Първата влакова композиция с международни товари потегли от интермодалния терминал
Коментари Харесай

Локомотивът Калина на ПИМК Рейл отменя 34 тира СНИМКИ

Първата влакова комбинация с интернационалните товари потегли от интермодалния терминал край Пловдив нощес. Върху 17 вагона бяха натоварени близо 700 тона разнородни артикули от разнообразни страни на Стария континент. Те поеха към индустриалната зона на турския град Черкезкьой, където се чака да дойдат през днешния ден по обяд. За няколко часа композицията бе комплектувана от трима души - един лидер на товарача и двама навигатори. В кабината на локомотива „ Калина ” се качиха двама машинисти. Водещият от тях е Веселин Славов, който работи като ватман от над 30 години. Локомотивът, който води композицията, е последното софтуерно знамение на „ Сименс ”. Изработен е в Германия по поръчка за България, като всичките му менюта са на български. Задвижва се с електричество и дава отговор на най-високите критерии за сигурност. Проследява се с GPS, чиито данни се пазят, и развива скорост до 100 км/ч. Разполага със системи за предизвестие при повреда и SOS бутон, който незабавно може да спре композицията.

Машинистът Веселин Славов описа, че пътят до границата с Турция ще му отнеме единствено два часа. Ще се върне в неделя с различен товар. Локомотивът " Калина ", благосъстоятелност на " ПИМК Рейл ", прави работата на 34 тира. Композицията се обслужва бързо, а също така товарите няма да стоят часове наред на границата, както е при камионите. " Ще създадем услугата качествена, с цел да привличаме клиенти. С транспорта по жп релсите ще се разтовари трафикът по автомагистралите, а също така по-малко ще се амортизира пътната инфраструктура. Ще има и по-малко нездравословни излъчвания във въздуха ", разяснява Илиян Филипов от съюза на превозвачите в България.    

Миналата година сдружението " ПИМК Рейл " ЕАД, част от българския транспортен колос ПИМК, взе на концесия интермодалния терминал за период от 27 години. Три курса до южната ни съседка към този момент са били направени, само че с товари на българска компания. В петък за пръв път „ Калина ” подкара товари на компании от Европа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР