Първата в света трансплантация на човешка ръка от жив донор

...
Първата в света трансплантация на човешка ръка от жив донор
Коментари Харесай

Първата в света трансплантация на човешка ръка от жив донор

Първата в света трансплантация на човешка ръка от жив донор …Виетнамски хирурзи сполучливо направиха първата в света интервенция по трансплантация на човешка ръка от жив донор (HiddenTruth.site). Според виетнамските медии, интервенцията е осъществена на 21 януари 2020 година, в Централната ханойска военна болница № 108. Съобщава се, че пациентът към този момент е почнал сполучливо да си служи с трансплантираната ръка.Ръката е трансплантирана на 31-годишен мъж, който бил тежко ранен по време на работа през 2016 година Лявата му ръка и половината от предмишницата са били безусловно смазани.Първоначално, лекарите се опитвали да възстановят ръката, само че раната била мощно инфектирана и не можела да зарастне. Било взето решение да се ампутират засегнатите елементи.

 Пациентът, преди трансплантацията
Пациентът, преди трансплантацията Донор на ръката бил мъж, който също претърпял акцидент на работното си място, само че раната му била по-близо до лакътя, а самата долна част на ръката не била наранена. Раната му също получила зараза и имало опасност от отравяне на кръвта. Не оставало нищо друго, с изключение на да се ампутира ранената ръка.
Един от лекарите обърнал внимание на обстоятелството, че оживялата част от ръката е изцяло допустимо да се използва за трансплантация. Никой в ​​света не е правил сходни операции преди и даже трансплантацията на ръце от мъртви донори към момента е доста рядка. Към днешна дата, в света са осъществени единствено 89 такива интервенции.Но, виетнамските хирурзи въпреки всичко вземат решение да рискуват.

 След трансплантацията
След трансплантацията Четете още: Медицинско знамение в Индия: дете се пребори с остра миелоидна левкемия (18+)Те бързо намерили подходящ човек, който се съгласил да получи ръка от жив донор и скоро след това се провели интервенцията.

 v3 - Първата в света трансплантация на човешка ръка от жив донор
Тя траяла 8 часа – от 10 ч. до 18 ч. Хирурзите свързват 36 мускула, две огромни кости и много други тъкани.

 v4 - Първата в света трансплантация на човешка ръка от жив донор
Успехът на операцията е потвърден още сутринта, когато пациентът се събудил от упойката и незабавно успял да раздвижи пръстите на трансплантираната ръка.

 v5 - Първата в света трансплантация на човешка ръка от жив донор
Сега, той минава физиотерапия и продължава да развива подвижността на пръстите и ръката.

 v6 - Първата в света трансплантация на човешка ръка от жив донор


 v7 - Първата в света трансплантация на човешка ръка от жив донор

Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР