Първата в света инхалаторна ваксина срещу COVID-19 беше одобрена в

...
Първата в света инхалаторна ваксина срещу COVID-19 беше одобрена в
Коментари Харесай

Китай одобри първата в света инхалаторна ваксина срещу COVID за спешна употреба като бустер

Първата в света инхалаторна ваксина против COVID-19 беше утвърдена в Китай. Китайската компания CanSino Biologics Inc сподели в неделя, че нейната инхалаторна версия на коронавирусна ваксина е утвърдена от лекарствения регулатор на страната за незабавна приложимост като бустер, написа Еuronews.
Прочетете още
Ваксината, наречена Convidecia Air, употребява същата аденовирусна векторна технология като сестринската си инжекционна версия. Въпреки това, той дава алтернатива без игла, която може да убеди повече хора да се подсилят, защото новите версии на ковид не престават да се популяризират.

Инхалаторната ваксина, която може да се ползва независимо, трансформира течната форма на имунизацията в аерозол благодарение на разпръсквач, тъй че да може да се вдишва през устата. 

Безиглената ваксина „ може дейно да провокира цялостна имунна отбрана в отговор на SARS-CoV-2 единствено след едно поемане “, се споделя в изказване на CanSino.

Първоначалната инжекция на CanSino се оказа 66 % ефикасна при попречване на коронавирусна зараза и 92 % ефикасна против тежки болести в ранните клинични изпитвания, само че отвън Китай тя се бореше да се конкурира с имунизациите, създадени от Sinovac и Sinopharm. 

Удобна и ниска доза

CanSino споделя, че неговата ваксина за инхалиране е комфортна, защото изисква единствено една пета от дозата на интрамускулната версия и може да се транспортира и съхранява сред 2°C и 8°C – за разлика от някои инжекционни ваксини, които изискват ултраниски температури.

Около дузина инхалаторни коронавирусни ваксини сега са в развой на проучване и разработка. AstraZeneca, дружно с Оксфордския университет, е измежду фармацевтичните компании, които изследват този път.

CanSino сподели обаче, че не е несъмнено по кое време имунизацията им ще може да излезе на пазара, защото към момента са нужни спомагателни административни утвърждения, до момента в който продажбите ще зависят от обстановката с COVID-19 вкъщи и в чужбина, както и от равнището на имунизиране в Китай.

В Китай неотдавна се следи гърмеж на огнища на Коронавирус. Южният софтуерен център на Шенжен наложи блокиране през уикенда в множеството елементи на града в събота, до момента в който югозападният метрополис Чънду сложи своите 21 милиона души под режим на блокиране в четвъртък.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР