Първата в историята среща на лидерите на САЩ и Северна

...
Първата в историята среща на лидерите на САЩ и Северна
Коментари Харесай

Доналд Тръмп и Ким Чен Ун - среща за показ или реален успех?

Първата в историята среща на водачите на Съединени американски щати и Северна Корея Доналд Тръмп и Ким Чен Ун ще има най-много декларативен темперамент, а триумфът ѝ ще бъде единствено демонстративен и няма да докара до пробив при урегулирането на проблемите на Корейския полуостров. Това съобщи пред ТАСС шефът на Центъра по азиатска тактика на Русия Георгий Толороя.
" Позициите на страните по принцип не са съвместими: Тръмп желае цялостна и незабавна денуклеаризация на Корейския полуостров, а Северна Корея си дава тип, че е съгласна, само че единствено на стадии ", изясни специалистът подозренията си.
" Независимо от решителните изказвания, че постоянно се е стремял към денуклеаризация, подготвен е да се откаже от нуклеарното оръжие и да предприеме в тази връзка избрани стъпки, надълбоко в душата си севернокорейският водач разчита на това, че американците няма да изпълнят отговорностите и условията, които Пхенян би желал да види от тяхна страна като израз на реципрочност. Във Вашингтон прекалено много сили и авторитет са ориентирани към това да се притиска Северна Корея. "
Според Толороя е необичайно да се допуска, че " Северна Корея внезапно ще се откаже от оръжията, и за това изведнъж ще я заобичат и ще я оставят на мира ". " В севернокорейското управление няма наивни хора. "
Експертът е на мнение, че и от двете страни се води хитра игра. Толороя акцентира, че значимо значение за изхода от срещата има събитието ще се реши ли Тръмп да я употребява за собствен личен пиар на фона на вътрешнополитическите си проблеми.
Въпреки това Толороя не крие вярата си вследствие на срещата на върха да бъде призната някаква декларация, в която може публично да бъде маркирано желанието на двете страни публично да се завърши с спора на Корейския полуостров. След приключването на най-острата фаза на спора през 1953 година нито една от страните не е декларирала преустановяване на положението на война. Чак през 1991 година Сеул и Пхенян подписаха съглашение за помирение, ненападение, съдействие и продан, само че по-късно двете страни се отхвърлиха от него.
" Севернокорейската страна не се готви да подписва никакъв документ в Сингапур, само че е допустимо да бъде признато заявление от общ темперамент ", допуска специалистът, представен от БГНЕС. Освен това двустранното оповестяване на преустановяване положението на война " няма да има юридическа мощ без присъединяване на Китай ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР