Първата цел на учението, организирано от Столичната община за действие

...
Първата цел на учението, организирано от Столичната община за действие
Коментари Харесай

Около 500 души се включиха в учението за действие при земетресение в София

Първата цел на учението, проведено от Столичната община за деяние при земетресение е да проиграем координацията и връзката сред другите служби, които са призвани да реагират доста бързо в помощ на хората в София, уточни кметът Йорданка Фандъкова.

Втората е да разбираем на хората какво се случва, тъй като никой не е застрахован, означи още тя. 
 
 Българска телеграфна агенция

Учението по Плана за деяние при земетресение се организира в ж.к. „ Люлин “ 6, сред бул. „ Панчо Владигеров “ и ул. “Джавахарал Неру “. 

„ Около 500 души се включват през днешния ден в учението, това са представители на седем институции “, означи столичният кмет. Трябва да сме подготвени, би трябвало да се знае по какъв начин да се реагира, само че службите би трябвало да си приказват по сред си, да познават силите и средствата си , разяснява тя. 
 
 Българска телеграфна агенция

В учението участвата Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (ГДПБЗН), Столичната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (СДПБЗН), Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР), Аварийно избавителното звено на Столичната община, Българския Червен кръст, структури на Министерството на защитата и Военномедицинска академия, регион " Люлин ", „ Софийска вода “, „ Електрохолд “, „ Евроканал “, доброволци на Столичната община и пловдивския непринуден отряд, хранителни вериги, компании за минерална вода, мобилни оператори.
 
 Българска телеграфна агенция

Това не е първата ни взаимна активност, само че до момента сме имало по-малки по мащаб учения, в това число и действителни на терен. Идеята се появи, когато чакахме завръщането на първите избавителни екипи от Турция, изясни Йорданка Фандъкова.  

„ За потребностите на учението обстановката е такава – сутринта получихме информация, че на територията на София се е случило земетресение с магнитуд шеста степен по скалата на Рихтер. Мобилизирахме се, организирахме предварителна коородинация и започваме спасяването на хората от един блок. Екипите първо ще проиграят избавяне, а след това и поддръжка и подкрепяне на хората “, изясни тя.

 
 БТА
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР