Първата стъпка при търсене на нова работа е изготвянето на

...
Първата стъпка при търсене на нова работа е изготвянето на
Коментари Харесай

Най-важните стъпки при кандидатстване за нова работа


Първата стъпка при търсене на нова работа е правенето на явен проект - какво търсим, в кои области желаеме да се осъществяваме и към какви позиции се стремим. Това поучава HR специалистът Георги К. Първанов. Необходимо е да подготвим положително CV и мотивационно писмо. Перфектното CV е доста малко – една, най-вече две страници, с професионална фотография. В него би трябвало да опишем образованието и трудовия опит, да прибавим прибавят рекомендации. Допълнителен плюс е да разкажем за заниманията и ползите си.

Ако търсим интензивно работа, би трябвало да изпращаме CV-то си по разгласи на съответни компании, да търсим контакти и рекомендации. Друга опция е регистрацията в уеб сайтове за работа както Bulgaria Wants You, както и в LinkedIn. Можем да се записваме в Бюрата по труда или да потърсим HR организация.
Снимка: Bulgaria Wants You

Много е значимо по какъв начин ще се представим на изявлението за работа – на първо място би трябвало да сме спокойни и да знаем задоволително за компанията, в която аплайваме, безапелационен е Първанов.

Една от най-важните тематики по време на изявлението е заплащането на труда. Успешната тактика е да не фиксираме съответна сума, а да се подготвим за диапазон от-до, за който сме подготвени да работим, предлага специалистът. Трябва да вземем поради и останалите форми на възнаграждение - пенсионно обезпечаване, достъп до акции, бонуси, ваучери за храна, в допълнение здравно обезпечаване и така нататък

Георги К. Първанов е шеф на CTeam - компания за у правление и развиване на човешките запаси и член на УС на Българската Асоциация за ръководство на хора. И ма 28 годишен опит в ръководството на човешките запаси.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР