Първата ракета-носител от тежък клас Ангара-А“5 успешно излетя след два

...
Първата ракета-носител от тежък клас Ангара-А“5 успешно излетя след два
Коментари Харесай

Първата ракета-носител от тежък клас „Ангара-А“5 успешно излетя след два неуспешни старта

Първата ракета-носител от тежък клас „ Ангара-А “5 сполучливо излетя след два несполучливи старта. Ракетата-носител от тежък клас „ Ангара-А5 “ с горна степен „ Орион “ направи първия си старт от площадка 1А на космодрума „ Восточный “ от трети опит, оповестява сътрудник на ТАСС. Горната степен на „ Орион “ беше изведена в еталонна орбита и отделена от третата степен на ракетата-носител тежък клас.

„ Ангара-А5 “ започва от площадка 1А на космодрума Восточный по обяд. Това изстрелване беше първото изстрелване на семейството ракета „ Ангара “ от Восточни, както и шестото изстрелване в космоса на Руската федерация от началото на годината и второто изстрелване за годината от този космодрум. Заедно с него започнаха летателни тествания на галактическия ракетен комплекс „ Амур “, който включва както самата ракета-носител, по този начин и инфраструктурата на космодрума.

Първата ракета-носител от тежък клас „ Ангара-А5 “ сполучливо излетя след два несполучливи старта.

Първоначално изстрелването на ракетата беше планувано за 12:00 московско време във вторник, само че две минути преди изстрелването автоматиката анулира изстрелването.

Както по-късно сподели пред кореспонденти ръководителят на Роскосмос Юрий Борисов, анулацията е породена от щета в системата за херметизиране на резервоара за окислител на централния блок.

Изстрелването беше отсрочено за обяд в сряда, само че и тогава не се състоя – съгласно Борисов командата за анулация е получена поради щета в системата за ръководство на стартирането на мотора. Тогава ръководителят на Роскосмос увери, че необратими процеси, изискващи демонтажа на ракетата, не са настъпили, че прехвърлянията по механически аргументи са всекидневно събитие за разработчиците и актуалният стадий на тестване е ориентиран към идентифициране на такива нюанси.

Горната степен на „ Орион “ е създадена от Ракетно-космическата корпорация „ Енергия “ (РКК „ Енергия “, част от „ Роскосмос “) и е предопределена за осъществяване на втория стадий от комплексните и летателни тествания на галактическия ракетен комплекс „ Амур “.

Източник – TАСС/Превод:SafeNews

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР