Първата ракета на Германия Александър Зверев надви Стефанос Циципас в

...
Първата ракета на Германия Александър Зверев надви Стефанос Циципас в
Коментари Харесай

В една от модерните тенис класики: Зверев подчини Циципас и изравни за Германия

Първата ракета на Германия Александър Зверев надделя Стефанос Циципас в мач от четвъртфиналите на United Cup. Мачът продължи 1 час и 36 минути - 6:4 6:4. Това бе доста скъпа победа за Германия, които изравняват общия резултат против Гърция. По-рано денем, Мария Сакари победи Анджелик Кербер относително елементарно, с което даде задатък на Гърция, само че Зверев възвърне паритета и всичко ще се реши след мач на двойки.

Началото на мача стартира по предстоящ метод, като двамата тенисисти печелеха подаванията си безпроблемно. Преломният миг в сета пристигна чак в седмия гейм при 3:3. Зверев подвигна оборотите на игра и доближи до първа брейк точка в мача, но Циципас съумя да я избави. Впоследствие, германецът си обезпечи още две благоприятни условия за пробив, като съумя да го осъществя от втората и по този начин да поеме водачеството в сета. При затвърждаването на брейка, Зверев срещна леки усложнения, само че въпреки всичко се оправи с предизвикването, с цел да поведе 5:3. Зверев, набрал към този момент инерция, продължи да тормози гърка и при 5:3 доближи до три сетбола на сервис на финалиста от АО. Циципас обаче ги отрази и завоюва подаването си, давайки си още време в първата част. Зверев срещна компликации при затварянето на сета на лично подаване, като се наложи да избавя две точки за пробив. Когато изглеждаше притиснат, германецът употребява най-опасното си оръжие, а точно сервиса. Той съумя да отрази брейк точките, а по-късно завоюва и сета след 49 минути игра - 4:6. 

Вторият сет стартира с лесни първи геймове за сервиращите тенисисти. В третият гейм, когато Циципас сервираше за 2:1, позволи да бъде подравнен в гейма, в който имаше задатък от 40:0. Видимо раздразнителен от това, гъркът влезе в спор със съдията на стола, тъй като той го предизвести за просрочване на времето за сервиране. Въпреки нервните мигове, то тенисистът от Гърция вкара два безответни сервиса и завоюва подаването си. В идващите моменти на мача, изненади нямаше и властваше преимуществото на сервиращите, които печелеха рутинно геймовете си. В деветия гейм на втората част, грешките от ракетата на Циципас започнаха да валят и германецът се снабди с три благоприятни условия за пробив, които се явяваха и скрити мачболи. След нова непредизвикана неточност, Циципас загуби подаването си, с цел да може Зверев да сервира за спечелването на мача. Впоследствие, първата ракета на Германия не срещна компликация да затвори мача на свое подаване и се поздрави с крайната победа, след което изравни за Германия против Гърция.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР