Първата ракета на България Виктория Томова ще получи за трети

...
Първата ракета на България Виктория Томова ще получи за трети
Коментари Харесай

Виктория Томова отново със стипендия от ITF

Първата ракета на България Виктория Томова ще получи за трети път International Player Grand Slam стипендия, финансирана от Фондацията за развиване на Големия шлем (GSDF). Стипендията е в размер на 25 хиляди $.

Така за трета поредна година българката е измежду определените състезатели. Основната цел на поддръжката е съществуването на играчи в топ 100 на мъжката и женската класация от допустимо най-вече страни. ITF дава това подкрепяне посредством националните тенис федерации. Избирането на Томова за влиятелната стипендия стана допустимо с помощта на съдействието на Българска федерация по тенис

По линия на тази стратегия в границите на три години Вики получава подкрепяне от Фондацията за развиване на Големия шлем в размер от 100 хиляди $.

В последните години фондът за развиване на Гранд шлем страните усилва поддръжката си за най-обещаващите гении от целия свят.

Критериите, по които са избрани тенисистите, са: възраст, класиране в ранглистата, показване по райони и извънреден капацитет.

През идната седмица ще станат ясни тенисистите, които ще получат стипендия на Фондацията за развиване за юноши и девойки до 18 година Това ще стане след разглеждане от комисията на ITF. БФТенис е кандидатствала за приемане за стипендии от на Адриан Андреев, Симон-Антони Иванов и Даниела Димитрова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР