Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров ще

...
Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров ще
Коментари Харесай

Григор Димитров излиза за титлата в Марсилия срещу Юго Умбер в неделния следобед

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров ще изиграе този следобяд в Марсилия втория си край от началото на сезона, а очакванията са, че той ще успее да повтори триумфа си в Бризбейн отпреди месец.

Съперник на ГришоГ в разногласието за трофея през днешния ден ще бъде локалният любим Юго Умбер, а конфликтът посред им ще стартира не преди 16:30 часа българско време.

Дотук в шампионата Димитров записа три поредни победи, надигравайки Себастиан Корда, Артур Риндеркнеш, с цел да пристигна трагичния му триумф в полуфиналите над Карен Хачанов.

В същото време Умбер отстрани на старта различен французин - Юго Гастон, след което се оправи с Алехандро Давидович Фокина, а на крачка от финала детронира миналогодишния първенец в Марсилия и международен №9 Хуберт Хуркач.

По този метод 25-годишният левичар си обезпечи късмет този следобяд да завоюва петия си трофей от АТР, като любопитното е, че досега той няма загуба във край.

В същото време салдото на Григор, когато играе за купа е 9-9 и през днешния ден българинът ще се опита да стигне до своя юбилеен 10-и успех.

Статистиката демонстрира, че най-хубавият ни тенисист и Юго Умбер са се срещали два пъти в предишното, като Димитров печели и двата дуела. През предходната година във Вашингтон двамата още веднъж трябваше да се изправят един против различен, само че тогава французинът се отхвърли поради травма и това изпрати Гришo непосредствено на полуфиналите в конкуренцията.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР