Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова ще

...
Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова ще
Коментари Харесай

Виктория Томова срещу Белинда Бенчич на старта на Australian Open 2023

Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова ще се изправи против олимпийската шампионка Белинда Бенчич на старта на главната скица на Australian Open 2023, отреди тегленият през днешния ден чоп.

За Томова това ще бъде общо трето присъединяване в Мелбърн, като 27-годишната софиянка към момента е в търсене на първата си победа в същинската конкуренция на първия за годината шампионат от Големия шлем.

Жребият обаче надалеч не бе благоразположен за Вики, защото я изправи против поставената под №12 Бенчич, която може да се похвали с присъединяване в четвъртия кръг на шампионата през 2016 година. Преди 12 месеца обаче олимпийската шампионка от Игрите в Токио отпадне още във втория кръг в " Мелбърн Парк " след двусетово проваляне от американката Аманда Ансимова.

До този миг Бенчич и Томова са се срещали единствено един път в квалификациите на шампионат в Дотан през 2013 година, когато победа е за швейцарката след 6:0, 6:3.



В същото време международната №1 при дамите Ига Швьонтек, която е и съществена любимка за купата на Australian Open, ще стартира присъединяване си в шампионата с мач с германката Юле Ниймайер. В тази част на схемата е и миналогодишната финалистка в шампионата Даниел Колинс, която в първия кръг ще срещне рускинята Анна Калинская.

Световната №2 Онс Жабур пък ще се изправи на старта против Тамара Зиданшек от Словения, до момента в който третата сложена Джесика Пегула я чака мач против румънката Жаклин Кристиан. Шампионката от последното издание на Финалите на WTA Каролин Гарсия пък ще стартира с мач против квалификантка.

Най-добрата гръцка тенисистка Мария Сакари, сложена под №6, започва присъединяване си с мач против китайката Юе Юан, а в един от най-интересните дуели от първия кръг една против друга ще се изправят 26-та в схемата белгийка Елизе Мертенс и финалистката от 2020 година Гарбиние Мугуруса.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР