Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова отпадна

...
Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова отпадна
Коментари Харесай

Виктория Томова отпадна от тенис турнира в Дубай

Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова отпадна на осминафиналите на шампионата в на твърди кортове, който е с награден фонд 100 $ (плюс гостоприемство).

Шестата сложена отстъпи след повече от два часа игра в трагичен дуел на Виктория Кужмова от Словакия с 2:6, 6:4, 5:7. В първата част словачката направи пробиви за 2:1 и за 5:2 и я завоюва елементарно.

В идната Кужмова отнова стартира с брейк, само че Томова съумя да го върне при 2:2. В деветия гейм 26-годишната софиянка отрази три точки за пробив преди да вземе подаването си. Веднага по-късно тя стигна до сетбол при сервис на съперничката и неотложно го осъществя, с цел да изравни частите.
свързани новини3465на 01.09.2021
Двете тенисистки започнаха внимателно в решаващия сет. Томова съумя да проби от 15:40 в четвъртия гейм, само че позволи мигновено рибрейк. В седмия гейм българката отрази две следващи точки за пробив и взе подаването си за 4:3. Кужмова обаче направи брейк за 5:4 и след това сервираше за място на четвъртфиналите. Вики обаче не се отчая и го върни, освен това на нула. Словачката отново направи брейк и още веднъж беше на гейм от успеха. Този път тя поведе с 40:15 и осъществя първия си мачбол.

Томова си потегля с 14 точки за международната класация, където сега се намира на 117-ото място.

Другата българка в ОАЕ - Изабелла Шиникова, продължава и ще играе на четвъртфинал против Александра Крунич от Сърбия, съобщи БНР.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР