Първата ракета на България при жените - Виктория Томова влезе

...
Първата ракета на България при жените - Виктория Томова влезе
Коментари Харесай

Виктория Томова стана щастлива губеща

Първата ракета на България при дамите - Виктория Томова влезе в главната скица на Australian Open. Най-предно класираната българка в международната класация загуби в третия квалификационен кръг, само че все пак ще взе участие в същинската част на шампионата като "щастлива губеща ".

В понеделник тя ще се изправи против американката Никол Гибс, която е 113-а в света.

Томова падна с 3:6, 6:1, 1:6 от рускинята Ана Блинкова в третия кръг от квалификациите на Откритото състезание на Австралия, само че отказването на хърватката Ана Конюх обезпечи на 22-годишната българка опция да влезе в шампионата.

Благодарение на тази щастлива случайност, страната ни и тази година - 21-а по ред - ще има представителка в главната скица при дамите.



Срещата с рускинята стартира с замяна на пробиви и вървеше гейм за гейм. Блинкова стигна до третия си пробив в сета за 4:3 след оспорван гейм и по-късно взе първата част с 6:3. Томова взе медицински таймаут за проблем с десния крайник. Когато се върна на корта, тя доминираше. 22-годишната софиянка загуби единствено един гейм във втората част, а съперничката й бе разколебана.

Третият сет обаче, се разви неприятно за българката, която загуби първите два гейма. Рускинята стабилизира играта си, а съперничката й не успяваше да се оправи със отбраната й и стартира да позволява повече неточности. Българката, завоюва единствено един гейм в третата част и след 1 час и 42 минути трябваше да си тръгне от корта със загуба.

Томова, която заема 140-ото място в международната класация, за 4-ти път в кариерата си доближава до третия квалификационен кръг на Australian Open, само че и в този момент не съумя да го преодолее. Въпреки това, нашенката имаше шанс и продължава напред в шампионата, след отхвърли на хърватката Ана Конюх.

Ден по-рано и Елица Костова загуби в квалификациите от чехкинята Дениса Алертова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР