Първата пратка хуманитарна помощ по море за Газа е разтоварена

...
Първата пратка хуманитарна помощ по море за Газа е разтоварена
Коментари Харесай

Помощта достинга брега на Газа с първата доставка по море

Първата пратка филантропична помощ по море за Газа е разтоварена на брега.

Американската благотворителна организация зад задачата World Central Kitchen (WCK) извършва задачата в съдействие с Обединените арабски емирства.

Пратката съдържаше 200 тона храна, обезверено нужна за Газа, която съгласно Организация на обединените нации е на ръба на глада.

Хуманитарните организации упрекнаха Израел, че попречва доставките на помощи, обвиняване, изрично отречено от израелските публични лица.

Те споделят, че Израел разрешава помощ през два пропускателни пункта на юг и упрекна филантропичните организации за логистични провали.

Голяма част от Ивицата Газа е опустошена по време на израелските военни интервенции, които започнаха, откакто въоръжени бойци на Хамас нападнаха Южен Израел на 7 октомври, убивайки към 1200 души и завладявайки 253 заложници.

Повече от 31 400 души са били убити в Газа от този момент, споделя ръководеното от Хамас здравно министерство.

Пратката от събота дойде на борда на испанския благотворителен транспортен съд Open Arms. Товарът му включва фасул, моркови, консервирана риба звук, нахут, консервирана царевица, пропарен ориз, брашно, олио, сол и палети с фурми, които имат духовно значение по време на Рамадан.

Той беше тестван от израелски чиновници в пристанището на Кипър.

Това бележи началото на тестване, с цел да се види дали морският път би бил по-ефективен от доставките по въздух и суша.

Хуманитарните организации неведнъж са предупреждавали, че нито един способ за оказване на помощ не е толкоз ефикасен, колкото доставката по суша, само че те споделят, че израелските ограничавания значат, че дребна част от нужното се получава.

В изказване WCK сподели: „ Целият товар е разтоварен и се приготвя за разпространяване в Газа. “

Екипите работиха през цялата нощ, с цел да извадят помощта на сушата.

Газа няма функциониращо пристанище, тъй че спонтанен пристан, излизащ от бреговата линия, е издигнат от екипа на WCK, употребявайки парчета от разрушени здания.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР