Първата по рода си съдебно-информационна система за гражданите стартира днес

...
Първата по рода си съдебно-информационна система за гражданите стартира днес
Коментари Харесай

Съдебно-информационна система за гражданите стартира в Стара Загора

Първата по рода си съдебно-информационна система за жителите започва през днешния ден в Стара Загора. Целта й е да подкрепи връзката на жителите със правосъдните институции, като им дава потребна информация за делата на включените съдилища, плануваните правосъдни съвещания, график на съвещанията в действително време и генериране на разнообразни типове бланки, употребявани в съда.
Гражданите имат опция да се абонират за информация по съответно дело и автоматизираното прибавяне към календара на потребителя на открити правосъдни съвещания. 
Част от задачите на платформата е да бъде нараснала информираността на жителите за процедурите в правосъдната система и да се усъвършенства времето им в правосъдната постройка. 
Системата се състои от няколко допълващи се съставния елемент - мобилно приложение, осведомителни интерактивни екрани в правосъдната палата и вътрешна навигационна система, улесняваща ориентирането в постройката, която е във крайна фаза на тестване. 
Разработената от екипа технология за позициониране на мобилните устройства в затворени пространства е неповторима по рода си и е обект на спомагателна разработка и рационализиране. QR-кодове, сложени на основни места в постройката, ще дават непосредствено на мобилните устройства на потребителите разширена информация за съответните канцеларии и деловодства, предоставяните от тях услуги, и нужните за това документи. 
 В шест учебни заведения и детска градина в Старозагорско има нови случаи на инфектирани с ковид В шест учебни заведения и детска градина в Старозагорско има нови случаи на инфектирани с ковид
205 са новозаразените с COVID-19 за последното денонощие в Старозагорска област, оповестяват от Регионалната здравна ревизия (РЗИ). Сре...
Съдебно-информационната система е създадена от екип на Районен съд - Стара Загора. Това са Стефан Чертоянов, систематичен админ в съда, и Емил Лангазов, софтуерен инженер с огромен опит в осведомителните решения. Във всички етапи на плана подпомагане са оказали управлението, магистрати и чиновници от районното съдилище, както и от Окръжен съд и Окръжна прокуратура.
Разработени са версии на мобилното приложение за двете най-разпространени мобилни операционни системи, които са към този момент са налични за гратис събаряне в съответните платформи. 
Версията, препоръчана сега има базова функционалност, само че разработчиците и управлението на съда имат упоритостта да уголемяват и надграждат опциите на системата, чиято модулна конструкция разрешава бързо да се вкарват нови функционалности и услуги. 
Съдебно-информационната система за жителите е част от напъните на правосъдната система за въвеждане и развиване на електронното правораздаване, и електронните услуги. Ръководството на съда и екипът на платформата са уверени, че сходни начинания са стъпка за повишение на доверието на жителите към правосъдната система. В същото време техническото решение е и част от ограниченията на съда по отношение на усложнената епидемиологична конюнктура.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР