Първата партида компоненти на противовъздушните ракетни системи С-400 пристигна в

...
Първата партида компоненти на противовъздушните ракетни системи С-400 пристигна в
Коментари Харесай

Първата доставка на С-400 вече е в Турция

Първата партида съставни елементи на противовъздушните ракетни системи С-400 дойде в Турция, заяви Министерството на защитата на страната.
Съгласно информацията, доставката е пристигнала във въздушна база " Мюртед " наоколо до столицата Анкара ", съобщи БГНЕС.
Закупуването на С-400 провокира скандал сред Турция и Съединените щати - Вашингтон изиска договорката да бъде прекъсната и техните комплекси Patriot да бъдат закупени в подмяна. В случай на отвод Вашингтон не изключи опцията за отсрочване или анулация на продажбата на изтребителите F-35 в Турция и заплаши Анкара със наказания, само че Турция отхвърли да отстъпи. След срещата на върха на водачите на страните от Г-20 в Осака обаче обстановката сред Съединени американски щати и Турция стана по-малко напрегната, съобщи турският външен министър Мевлют Чавушоглу.
Турция неведнъж акцентира, че закупуването на военно съоръжение е суверенно право и изключва опцията за отвод от проектите за придобиване на системите С-400.
С-400 " Триумф " - система за противовъздушна защита на далечни дистанции, предопределена да унищожи самолети, крилати и балистични ракети, в това число и на междинни дистанции, може да се употребява също против наземни цели. Обхватът на деяние доближава 400 километра. Тя е способна да унищожи цели на височина до 30 километра.
Турция стана третата страна след Беларус и Китай, която се снабдява с " Триумф ". Скоро Индия би трябвало да се причисли към тях.
Москва и Анкара подписаха съглашение за доставка на системи С-400 през декември 2017 година. Турското съдействие с Русия по този въпрос беше мощно подложено на критика от НАТО и Съединените щати, които показаха за това опасенията за сигурността и несъвместимостта на С-400 с НАТО системите за противовъздушна защита.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР