Първата отстъпка от плануваните промени в конституцията вече е факт

...
Първата отстъпка от плануваните промени в конституцията вече е факт
Коментари Харесай

Борисов категоричен: ГЕРБ няма да подкрепи смяна на националния празник

Първата отстъпка от плануваните промени в конституцията към този момент е реалност - ГЕРБ се отхвърлят от смяната на националния празник. Това стана ясно от изказване в парламентарните коридори на водача на партията Бойко Борисов. " Казах за 3 март. Няма да го подкрепим. Не по тази причина, че не сме за 24 май, а не би трябвало да се бият празниците. И 3 март, и 24 май, Съединението - извънредно светли празници, с цел да стават място за спор, разкол или политика ", сподели той. 

В началото на месеца Борисов подсказа, че може да даде обратно като даже не изключи опцията да се вслуша в референдум по тематиката. " Да оставим националния празник на историците, в случай че би трябвало и допитване до народа да създадем, само че да затворим тази тематика през днешния ден, тя не е най-важна ", сподели той тогава.

До края на сесията, преди депутаската почивка, приоритет остават измененията в конституцията, както и законите по проекта за възобновяване. Това са значимите неща, отсече Борисов.

На въпрос дали ГЕРБ са ревизирали предишното на Любомир Минчев, шефът на " Телелинк ", който попадна на предно място в листата им за общински съветници в София, Борисов бе сбит: " Той е доста сполучлив предприемач. По-успешен от Терзиев ".

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР