Първата ни задача е бързото разпределение на 60-те милиона помощи

...
Първата ни задача е бързото разпределение на 60-те милиона помощи
Коментари Харесай

Предлагат Банката за развитие да отпуска преференциални кредити за туризма

" Първата ни задача е бързото систематизиране на 60-те милиона помощи за туризма, заложени в актуализацията на бюджета, плюс 6 млн. за туроператорите. Енергийните помощи следва да бъдат продължени. ББР пък би трябвало да стартира да отпуска заеми с преференциални лихви за сектора ". Това съобщи новият министър на туризма Христо Проданов в студиото на " Твоят ден ".

По думите му облагите в туризма са отишли в заплащане на непостижими сметки за ток. " Това е най-засегнатият бранш. Необходима е помощ от страната, с цел да се възвърне. Браншът носеше 13-14% от Брутният вътрешен продукт, а сега е под 10% ", разкри той.

Проданов сподели, че ще се срещне с всички представители на туристическия отрасъл и увери, че ще работи за това секторът да носи облага. " Идеята на туризма е пари, направени някъде по света, да идват у нас и да бъдат оставени тук ", безапелационен е министърът.

Според него оборотите би трябвало да се считат на средномесечна база, тъй като туризмът е сезонен бизнес. " Да се изчислят приходите и да се види дали спадът в приходите надвишава 20% ", прикани министърът.

Проданов добави, че от ръководещата коалиция потеглят с градивни планове да трансформират България. ``Надявам се да бъде устойчива, с цел да може да направи заложените в съдружното съглашение промени ", уточни Проданов.

Той разяснява и обстановката в Българска социалистическа партия. " Единомислие в партията в никакъв случай не е имало, само че има огромно болшинство. Корнелия Нинова ще си реши дали да се яви на идващите избори. Тя съумя да промени партията в позитивна посока, не е ненужно да взе участие ", счита той.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР