Първата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров отпадна в

...
Първата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров отпадна в
Коментари Харесай

Григор Димитров даде отпор на Алкарас, но отново не успя да вземе сет

Първата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров отпадна в четвъртфиналите на шампионата от сериите АТР 500 на трева в Куинс след загуба в два сета от Карлос Алкарас.

Българинът, който стартира присъединяване си в конкуренцията още от квалификациите сподели на моменти доста добра игра и в огромни интервали от срещата даже бе равносилен на международния №2, само че в последна сметка още веднъж не съумя да завоюва сет против него и отстъпи с 4:6, 4:6 за малко повече от час и половина игра.

Мачът стартира мъчно за Гришо, който позволи да бъде продънен още в първия гейм, губейки четири следващи точки, откакто бе повел с 40:15. До края на частта Димитров откри ритъма си, само че все пак Алкарас запази задатъка и затвори сета с 6:4 в своя изгода.

Вторият обаче започва надалеч по-позитивно за най-хубавия ни тенисист, който поведе с 3:0. Последва спад в играта му, който разреши на Карлос да изравни и даже да пробие за задатък от 4:3. Димитров въпреки всичко откри сили още веднъж да стигне до равенството при 4:4, само че за жалост, след това изигра слаб гейм и позволи нов пробив, което означаваше и задатък от 5:4 за испанеца. Сервирайки за мача, поставеният под №1 нямаше компликации и по този начин се класира за своя първи полуфинал в Куинс.

В спор за място на финала Карлос Алкарас ще играе против Себастиан Корда, който по-рано през днешния ден отстрани британеца Камерън Нори в два сета.

Григор Димитров пък напуща Куинс след серия от четири следващи победи, която бе спряна чак от Алкарас в четвъртфиналите. Така, първата ни ракета към този момент гледа към третия за годината шампионат от Големия шлем - Уимбълдън, който започва на 3 юли.

По проект българинът трябваше да играе и на АТР 250 конкуренцията в Ийстборн идната седмица, само че е отдръпнал поръчката си след положителната седмица в Куинс.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР