Първата независима радиостанция в Унгария ще спре да излъчва в

...
Първата независима радиостанция в Унгария ще спре да излъчва в
Коментари Харесай

Свалят от ефир първото независимо радио в Унгария

Първата самостоятелна радиостанция в Унгария ще спре да излъчва в неделя вечерта, откакто загуби обжалване в апелативен съд на отнемането на лиценза си за нарушение на разпоредбите, съобщи Франс прес. Ръководителят на Клубрадио, Андраш Арато, дефинира това решение като "срамно и плахо ". Това провокира нови безпокойства за свободата на медиите в Унгария, акцентира той.

"Ще апелираме във Върховния съд ", съобщи Арато и даде обещание Клубрадио да продължи активността си онлайн, като прикани слушателите да окажат поддръжка.

"В една тирания няма място за свободните гласове ", сподели един от водещите по радиостанцията Янош Деши.

Клубрадио постоянно е подлагало на критика държавното управление на премиера Виктор Орбан, отбелязва Агенция Франс Прес.

През септември м. година Медийният съвет отхвърли да удължи периода на лиценза на медията, който изтича на 14 февруари. Създаденият през 2011 година орган съобщи, че радиото е внесло със забавяне административни документи два пъти в границите на една година, само че въпреки всичко му позволи да кандидатства още веднъж за същата периодичност.

В момента Унгария е на 89-о място от 180 страни в международната ранглиста за независимост на медиите, изготвяна от неправителствената организация "Репортери без граници ". Страната беше на 23-о място през 2010 година, когато Виктор Орбан се върна на власт, отбелязва Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР