Първата жертва на корупцията в България са българските граждани. Тя

...
Първата жертва на корупцията в България са българските граждани. Тя
Коментари Харесай

Британският посланик у нас: Корупцията се отразява на функцията на институциите

Първата жертва на корупцията в България са българските жители. Тя се отразява на функционалността на институциите. Това съобщи в ефира на БиТиВи английският дипломат у нас Роб Диксън.

По думите му в страната ни има корупционен модел, водещ до редица компликации. Ресурси, принадлежащи на българския народ, не се употребяват за икономическо развиване. Такава корупция отваря вратите за враждебна външна интервенция , разясни той.

Диксън уточни, че за първи път Англия дефинира лица от Европа като рискови, за тежка корупция. Това демонстрира нашата решителност да се борим с корупцията. Ние подчертаваме сериозността на осъществените действия, добави той.

Мерките, които въведохме ще прекратят достъпа на глобените до финансовата система на Обединеното Кралство. Те няма да могат да търгуват или да трансферират активи, не разрешава им се и да влизат в страната, разясни английският дипломат.

Ясното обръщение по нашия режим на наказания е, че има задоволително доказателства да се отреже достъпа на лицата до финансовия пазар на Англия. Лицата на които наложихме наказания са виновни за корупция и подкупи в необятен набор от сфери. От българските управляващи зависи какво ще създадат поради наложените наказания, посочи Диксън.

Той акцентира, че има дълъг път в битката с корупцията и злоупотребата с имущество.
 Англия глоби високопоставени българи
Англия глоби високопоставени българи

Външният министър Клевърли афишира нови наказания против забъркани в престъпления
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР