Първата група от 50 лекари и медицински специалисти започва обучението

...
Първата група от 50 лекари и медицински специалисти започва обучението
Коментари Харесай

Първата група от 50 лекари започва обучението си за оказване на спешна помощ по въздух

Първата група от 50 лекари и медицински експерти стартира образованието си за оказване на незабавна здравна помощ по въздуха в понеделник, 15 май. То ще се организира в базата за образование на Военномедицинската академия – София.

Кандидатите минаха през всички нужни физически и медицински прегледи. Първата група се състои от 43 лекари, 8 лекари-специализанти, 46 медицински сестри, 5 акушерки, 3 парамедици и 1 лекарски помощник, оповестяват от Министерството на здравеопазването.

Те са от 17 лечебни заведения, 4 центъра и филиал на незабавна здравна помощ от цялата страна. За образованието са кандидатствали лекари и медицински експерти от София, Бургас, Гоце Делчев, Монтана, Панагюрище, Плевен, Разград, Сандански и Шумен.

За останалите претенденти ще бъде образувана втора група, която ще започва след привършване на образованието на първата.

Отново на 15 май с Постановление № 69 от 4 май 2023 година, се основава Центърът за незабавна здравна помощ по въздуха (ЦСМПВ). Правилникът за активността на ЦСМПВ се създава все още и следва да бъде качен за разискване на страницата на Министерството на здравеопазването.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР