Първата доставка от 2400 дози на ваксината срещу COVID-19 на

...
Първата доставка от 2400 дози на ваксината срещу COVID-19 на
Коментари Харесай

Пристигна първата доставка с ваксини на Модерна

Първата доставка от 2400 дози на имунизацията против COVID-19 на американската фармацевтична компания „ Модерна “ е пристигнала в България. Това разгласи по време на днешното онлайн съвещание на държавното управление министър председателят Бойко Борисов. Премиерът разпореди на здравния министър проф. Костадин Ангелов имунизациите да се слагат навреме.

" БулБио " е единственото несъмнено място за доставката на имунизацията на " Модерна " у нас по контракта, който е подписан сред Европейската комисия и компанията производител. Препаратът е по-лесен за предпазване от този на " Пфайзер " и " Бионтех ". Ваксината на " Модерна " се съхранява при температура от минус 20 градуса, а след изваждане от фризерите може да се съхранява на температура от 2 до 8 градуса до 30 дни, заяви преди дни шефът на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов, представен от БНР.

Страната ни е поръчала общо половин милион дози от имунизацията на " Модерна ". Основното количество се чака да дойде у нас през месеците април и юли, като е допустимо да настъпят промени според от индустриалния потенциал на компанията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР