Първата дама на Съединените щати Джил Байдън изненадващо посети Украйна,

...
Първата дама на Съединените щати Джил Байдън изненадващо посети Украйна,
Коментари Харесай

Първата дама на САЩ Джил Байдън изненадващо посети Украйна


Първата дама на Съединените щати Джил Байдън изненадващо посети Украйна, пишат международните медии. В дребното градче Ужхород тя се срещна със брачната половинка на президента Зеленски – Олена Зеленска, която се появява за първи път от началото на войната.

„ Исках да дойда в Деня на майката (американския празник – б.р.). Важно е да покажем на украинците, че тази война би трябвало да спре. Тази война е брутална. Жителите на Съединените щати са солидарни с хората в Украйна “, сподели Джил Байдън.

„ Знаем какво значи първата дама на Съединените щати да посети страна по време на война. Усещаме вашата поддръжка и водачеството на американския президент. Денят на майката е доста значим ден за нас “, отвърна Олена Зеленска.

Джил Байдън е първият представител на президентското семейство, който посещава Украйна. Първата дама прекара предходните дни в Румъния и Словакия, където се срещна с украински бежанци.

Посещението на Джил Байдън в Украйна е първото такова на Първа дама на Съединените щати откогато Лора Буш направи загадка аудиенция в Афганистан през 2008 година

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР