Първата частна американска мисия до Луната завърши с провал. Роботът

...
Първата частна американска мисия до Луната завърши с провал. Роботът
Коментари Харесай

Първата частна американска мисия до Луната завърши с провал

Първата частна американска задача до Луната приключи с неуспех. Роботът на компанията " Астроботик ", който беше изстрелян през вчерашния ден, няма да кацне на естествения сателит на Земята, съобщи фирмата, представена от Българска телеграфна агенция. 

Причината е проблем в системата му за задвижване, който води до сериозна загуба на гориво.

Новата ракета " Вулкан "  успешно изведе през вчерашния ден в орбита модула " Перегрин ". 7 часа по-късно обаче от " Астроботик "  съобщиха, че роботът не може да насочи устойчиво слънчевите си панели към Слънцето. Двигателите на " Перегрин "  ще могат да действат още към 40 часа, след което ще се изключат.

Петте научни инструмента на НАСА, ситуирани на борда трябваше да изследват вулканичния състав на повърхността и придвижването на водата на Луната. 

" Астроботик " е първата от трите американски компании, които ще изпратят през 2024 година спускаем уред до Луната в границите на ново частно-публично партньорство с НАСА. Другите две компании са  " Интуитив Машинс " и " Файърфлай ". Триото възнамерява общо шест задачи до лунната повърхнина през тази година.

НАСА е " клиент " на фирмите, но държавната организация " не носи отговарност "  за техните задачи. Те независимо са проектирали галактическите си кораби и правят ръководството им. Според НАСА партньорството с частни компании ще докара до повече нововъведения в сферата и ще понижи разноските за други сходни задачи в бъдеще.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР