Първанов навремето не успя, или по-точно - успя наполовина. Сега

...
Първанов навремето не успя, или по-точно - успя наполовина. Сега
Коментари Харесай

БСП пак се цепи!

Първанов преди време не съумя, или по-точно - съумя на половина. Сега в Българска социалистическа партия е на ход следващо роене - и който в Столетницата не го вижда или се прави, че не го вижда, значи е омаян и има мно-о-о-го да пати.
Прави се, че не го вижда и самата Нинова - нищо, че точно тя е в основата му; че точно тя съумя да насъска (и нахъса) по този начин наречените " млади " против оповестените за " остарели " и да ги използва по този начин, че освен в Народното събрание, само че и на " Позитано " 20 двете бойни групи към този момент дори не се и виждат! Особено безкомпромисни са " младоците ", които най-високомерно и безочливо, преднамерено и демонстративно пренебрегват другояче заслужилите за партията апаратчици Михаил Миков, Янаки Стоилов, Мая Манолова (и тя, да не повярваш, доживя това!), мъжа ѝ Ангел Найденов, Атанас Мерджанов, изключително Георги Гергов и т. н. Скрили се се, благите досегашни партийни титуляри, в миша дупка и не смеят да си покажат носа по коридорите на партийната централа, като че ли не бяха те тези, които единствено допреди шест месеца колеха и бесеха отново там.
Засега на Нинова ѝ се носи славата на воин - подмлади партията, споделят, заздрави позициите на лявото, споделят, само че паралелно с това насъска подрастващите партийни деятели, и то по този начин, че даже и най-злите партийни кучета от зората на демокрацията не могат да им се опрат: лаят, ръмжат, мажат и громят съперника, по този начин както и Народният съд не го е громял!
Да, но на дневен ред в Столетницата е следващото разединение. Най-видно е то в Народното събрание. Сега там има към 28 души (броят се скрито всеки ден в коридорите на Народното събрание), които при сигнал са подготвени незабавно да се отделят от парламентарната група на " БСП-лява България " и да възстановят унижената от Нинова някогашна парламентарна групировка на Българска социалистическа партия, предвождана тогава от Миков. За най-голяма изненада отпред на " отцепниците " стоели сякаш най-послушните на Нинова по-възрастни в управлението - Бриго, Гечев, Жельо Бойчев и, несъмнено, богатирът Таско Ерменков. Те щели да образуват различна лява парламентарна група и да пернат партийното публично мнение към низвергнатите " някогашни ". Те пък към този момент единствено видимо били поставили оръжието и единствено чакали сигнал, с цел да нападат - както възвръщане на шефските си позиции, по този начин и бруталната председателка Корнелия Нинова, нищо че и самите те преди година я лансираха и избраха.
Така през днешния ден в Българска социалистическа партия има две по-малки БСП-та. Едното е Българска социалистическа партия на Нинова, от него в Народното събрание натрупат актив към 60 парламентаристи, най-вече младоците-кариеристи, отпред със Стойнев, Симов, Зарков, Паргов и Кутев, спечелили си към този момент измежду необятната членска маса подигравателното име " новият комсомолки набор в партията ", както и наименованието " БСП-джуниър ", а другото Българска социалистическа партия, самонарекло се " БСП-автентично ", обяснимо включва изгонените от Народното събрание и от управлението на партията остарели и препатили прехода някогашни комунистически кримки!
Битката в Столетницата се изостря, макар че председателката по всякакъв начин се пробва и към този момент съвсем съумява, в случай че не да тушира несъгласията, то най-малко да ги прикрива. Така, че да не бият на очи и сякаш да не съставляват някаква заплаха за здравето на партията. Добре е да се знае обаче, че " низвергнатите " към този момент имат щаб, и това най-ясно проличава от изказванията на представителя им Георги Гергов, който освен, че все по-често се явява в гледаните телевизионни излъчвания, само че става и все по-бояк и нападателен! А това, което плаши най-вече Нинова и партийните младоци, наречени от Гергов " дечурлигата на Нинова ", е, че представителят става все по-убедителен в причините си! Ако към това се прибави и фактът, че прокудените имат на страната си и омбудсмана на републиката Мая Манолова, т.е. собствен човек във висшата държавна администреция, то изгледите им за краен успах в борбата за Българска социалистическа партия не са по никакъв начин дребни!
На Нинова не ѝ се има вяра и нещо друго - че нейното другарче от бойната им група, екранният любим на цялостен един народ, тогавашният непробиваем майор Дамянов от разузнаването, а в този момент почитан и обичан доайен на партията и на българското кино, зам.-председателят Бай Стефан Данаилов, от ден на ден се отвръщал от нея и от ден на ден се обръщал с лице към незаслужено натирените, които пък с горделивост споделяли, че Майорът от ден на ден започвал да споделя съкровените им стремежи за връщането им на управителните позици в Българска социалистическа партия!
Накрая? Няма да внасяме ужас в партийните редици, само че през последните дни все по-упорито измежду тях се приказва, че почтената злополуката на служебния автомобил на Нинова не била по никакъв начин почтена! Това, обаче, са извънредно недоказани клюки.
Автор: Валентин Стоев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР