Първа в България онлайн платформа за споделена благотворителност „Купи и

...
Първа в България онлайн платформа за споделена благотворителност „Купи и
Коментари Харесай

Платформа за споделена благотворителност пускат ученици в Смолян

Първа в България онлайн платформа за споделена щедрост „ Купи и подари “ създадоха възпитаници от Смолян . Те са членове на клуб Web-дизайн към Професионалната гимназия по техника и технологии „ Христо Ботев “, а техен началник е инж. Светослав Димитров.
Дарителят самичък дефинира какъв % да остава в платформата за щедрост. Потребителят може да следи къде и по какъв начин се разпределят средствата, както и настоящите дела.
„ Имаме план " Твоят час " от министерството. Това е спомагателна форма за образование по ползи за възпитаници. Аз сътворих клуб Web-дизайн, в който се включи целия екип. Започнахме да се образоваме по по-нестандартни способи за правене на уеб дизайн. Тогава взехме решение, че ни е необходим план, посредством който да разтеглим нашите познания. Така стигнахме до концепцията, че би трябвало да създадем нещо потребно както за учениците, по този начин и за обществото “, описа Димитров.
Той изясни, че процесът е бил доста сложен както за учениците, по този начин и за него, тъй като били нужни ужасно доста нови познания.
„ Те полагаха големи старания да следват линията. Отделно от това трябваше да вършим нещо ново, което го няма другаде. Учениците не спираха да мечтаят какво тъкмо да основават - менюта, карета и всички тези неща “, сподели инж. Димитров.
„ Цялата концепция се зароди до момента в който бяхме в елементарните часове. Г-н Димитров видя някак си, че не се възприема материалът и реши, че ни би трябвало по-добра изява. С плана „ Твоят час “ той основа клуб по Web-дизайн. Там научихме доста неща. Ние като доброволчески екип по-късно взехме решение да използваме тези познания и да ги използван в нещо потребно “, споделя 12-токласникът Денис Желев, който е част от екипа. Той е създател на логото и надписа. Участвал е и в останалата част от създаването.
В уеб страницата има указател, който следи всеки дарен предмет, всяка дарена стока къде ще отиде, в коя идея. Така, че процесът е безусловно транспарантен “, сподели още преподавателят.
Платформата към момента се усъвършенства и може да работи с компютри, таблети и смарт телефони. Тази вечер тя ще бъде показана пред смолянчани в Клуба на дейците на културата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР