Първа точка в днешното заседание на Общински съвет – Плевен

...
Първа точка в днешното заседание на Общински съвет – Плевен
Коментари Харесай

Съветниците обсъждат правила за движение на тротинетки и скутери в Плевен и общината

Първа точка в днешното съвещание на Общински съвет – Плевен е разискване на предложение за допълнение на общинската Наредба №3, регламентираща публичния ред при потребление на пътни транспортни средства на територията на община Плевен.

Проектът планува въвеждане на правила за придвижване на тротинетки и скутери на територията на общината, както и на най-посещаваните места в града.

Предложението е прегледано авансово в три от непрекъснатите комисии - ПК по " Стопанска политика и превоз ", ПК по " Законност и надзор по осъществяване на решенията " и ПК по „ Общинска благосъстоятелност и капиталова политика “.

Обсъдени са и постъпилите по плана мнения от жители. Основна причина за препоръчаната напълно нова глава с правила към наредбата е всеобщото потребление на самостоятелни електрически транспортни средства на територията на Плевен през последната година и зачестилите произшествия, вкллючително с потърпевши лица, вследствие на неглижиране на откритите законови ограничавания.

На сесията, която стартира в 9:00 часа през днешния ден - 25-ти август,ще бъде показан доклад за осъществяването на бюджета на Община Плевен, сметките за средства от Европейския съюз и главните индикатори към 30.06.2022 г.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР