Първа среща между двете федерации по автомобилен спорт - БФАС

...
Първа среща между двете федерации по автомобилен спорт - БФАС
Коментари Харесай

Първа среща между автомобилните федерации и Министерство на младежта и спорта

Първа среща сред двете федерации по авто спорт - БФАС и АФБ, представлявани от ръководителите им надлежно рали първенеца Румен Дунев и Калоян Станчев, министъра и рали първенец Димитър Илиев и зам.-министъра Даниела Дашева.

Тя бе инициирана от рали първенеца Крум Дончев, като на нея участваха и ръководителя на СБА, която дава федерационния лиценз, упълномощена от FIA, както и един от най-известните ни по света и у нас водачи Николай Златков, който сега се състезава в Европа под австрийски байрак.

Дончев бе обрисувал авансово няколко точки, по които да се върви към обединяване, като в срещата, траяла малко над час се обрисуваха няколко казуса, както и по какъв начин в най-кратси периоди да бъде възобновен лиценза в страната, както и интернационалния подобен, който да разрешава на наши състезатели да вземат участие в непознати шампионати с наш байрак.

В момента няма лиценз и надлежно календар за сезон 2024 и клубовете, състезателите, машините им, бюджети и спонсори са под въпрос. От тези разногласия, зародили преди няколко години при появяването на АФБ, родните моторни спортове постепенно и последователно умират и би трябвало да се стигне до извънредно решение.

Следващата среща, на която да се доближи до евентуални решения е планувана за идната седмица,
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР