Първа ретроспектива на един от най-известните съвременни български художници -

...
Първа ретроспектива на един от най-известните съвременни български художници -
Коментари Харесай

Първа ретроспектива на българския художник Лъчезар Бояджиев

Първа ретроспектива на един от най-известните модерни български художници - Лъчезар Бояджиев. Той е измежду създателите на Института за модерно изкуство в София и създател с огромна интернационална процедура - взел участие е в арт събития от Бразилия до Австралия и Китай.


Sic transit media mundi - по този начин е озаглавил изложбата си Лъчезар Бояджиев. Тази игра с известната латинска сентенция дава обещание да изследва за какво светът, в който живеем е временен като медия? Художникът е прочут с критическите си позиции на арт сцената, които бележат работата му. Той обобщава разочарованията и очакванията си по този начин:
Лъчезар Бояджиев: Би могло да има по-малко лакомия, повече внимание към природата, малко повече щедрост, в това число и към художествените институции, без те да са преди всичко. На първо място аз слагам здравето на хората, образованието, инфраструктурата, градове, села и така нататък Чак по-късно може би изкуство и просвета, макар че... в случай че не ги вършим нещата в името на културата на тази нация, на тази страна, то тогава за какво изобщо да ги вършим
Изложбата ще бъде отворена един месец.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР