Първа реч пред парламента на италианския премиер Джорджа МелониСнимка: ЕПА/БГНЕССледвайте

...
Първа реч пред парламента на италианския премиер Джорджа МелониСнимка: ЕПА/БГНЕССледвайте
Коментари Харесай

Джорджа Мелони: Италия може да изпадне в рецесия през 2023 г.

Първа тирада пред Народното събрание на италианския министър председател Джорджа МелониСнимка: ЕПА/БГНЕС
Следвайте " Гласове " в 

Новото италианско държавно управление е изправено пред някои от най-трудните провокации след Втората международна война и стопанската система на страната може да изпадне в криза през 2023 година, съобщи министър председателят Джорджа Мелони в първата си тирада пред Народното събрание на Италия, съобщи Ройтерс.
Мелони сподели, че нейното държавно управление ще би трябвало да похарчи доста средства за ограничение на въздействието на рецесията с цените на силата, като нейното държавно управление ще предложи финансова поддръжка за фамилиите и компаниите, наранени от енергийната рецесия. Тя предизвести, че високата цена за това значи, че нейната администрация може би би трябвало да забави някои от по-скъпите си предизборни обещания и ще би трябвало да отсрочи някои предстоящи ограничения от бюджета за 2023 година, който би трябвало да бъде показан идващия месец.
Тя добави, че нейната дясна националистическа коалиция ще подсигурява обществена благосъстоятелност върху съществена инфраструктура, като автомагистрали и летища. Тя също по този начин даде обещание да вкара последователно понижаване на налозите и да понижи бюрокрацията.

Мелони цитира прогноза на Международния валутен фонд, съгласно която стопанската система на Италия ще се свие с 0,2% през 2023 година Тя обаче добави, че италианското финансово министерство е по-оптимистично, очаквайки в последната си прогноза напредък от 0,6 на 100.
Долната камара ще организира избор на доверие към новото държавно управление по-късно денем, който Мелони би трябвало да завоюва без проблеми. Очаква се сходно гласоподаване в горната камара на Сената в сряда.

Източник: БНР
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР