Първа работна среща с кметовете на общините Дупница и Сапарева

...
Първа работна среща с кметовете на общините Дупница и Сапарева
Коментари Харесай

Работна среща с народните представители и кметовете на Дупница и Сапарева баня

Първа работна среща с кметовете на общините Дупница и Сапарева баня – инж. Методи Чимев и Калин Гелев, организираха новоизбраните народни представители от 10 МИР – Кюстендил.

Срещите бяха проведени от регионалния шеф инж. Александър Пандурски, който поде тази самодейност още при конституирането на предходното Народно събрание, за добър разговор сред локална и централна власт при решаването на проблеми, касаещи област Кюстендил. 

Градоначалниците Чимев и Гелев пожелаха на новоизбраните народни представители ползотворна и сполучлива работа в името на България и област Кюстендил. В срещите се включиха Николай Табаков, Георги Стамов и Бойко Клечков, своите извинения, заради непредвидени служебни задължения, сервира Христо Терзийски, който не съумя да участва. 

“За страдание, сега цялата тежест е към общините. Ние сме буфер – опитваме се да решим всички проблеми, а средства за това няма ”, споделиха кметовете на двете обитаеми места. 

По време на срещата в Дупница бяха разисквани въпросите с ВиК бранша, построяването на новия затвор край село Самораново и обезпечаването на дърва за огрев за зимния сезон. “Казусът с дефицита на дърва е решен. За отоплението на учебните заведения не срещаме усложнения ”, изясни Чимев. 

В Сапарева баня кметът Калин Гелев посрещна новоизбраните народни представители и регионалния шеф с подарък – книга на локален създател. “Наш надарен създател и дълготраен чиновник на Национален парк “Рила ”, Страхил Гювийски написа книга, отдадена на величествената и обичана Рила планина и връх Кабул ”, изясни Гелев. Всеки, който е бил в Посетителския център в Паничище, е имал опция да чуе потребна информация и забавни беседи, поднесени от Страхил Гювийски. Той е и създател на редица изявления за обекти из Рила планина, съавтор на “Пътеводител Рила ”. 

Местният създател персонално бе поздравен за написването на стойностната книга и от регионалния шеф на Кюстендил. 

По време на срещата с народните представители и инж. Пандурски кметът на Сапарева баня разяснява по какъв начин върви събирането на такса боклук и промените във ВиК мрежата. Той показа, че има съществени капиталови планове за построяването на огромен план от интернационален вложител, на който напълно скоро ще бъде даден старт. 

Относно ремонта на Гейзера, кметът Гелев изясни, че процесът към този момент е на финалната права и компанията би трябвало да стартира действия напълно скоро. 

Градоначалникът благодари на регионалния шеф за съдействието по плана за експониране, консервиране и пренасяне на раннохристиянската гробница “Германия ”, която следва да бъде ситуирана в Района на парк “Гейзера ”. 

“Към доста от проблемите не трябва да имаме чиновническо отношение. Трябва и човешки метод, диалози и предпочитание от страните да се реши казусът ”, съобщи инж. Александър Пандурски. Той прикани за доброжелателност и обединяване на напъните, с цел да се реализират оптималните и най-хубави решения за област Кюстендил.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР