Първа пролет ни зарадва със сняг на много места в

...
Първа пролет ни зарадва със сняг на много места в
Коментари Харесай

Най-изгодните и най-неизгодните покупки през април

Първа пролет ни зарадва със сняг на доста места в България. С началото на април обаче се чака времето да стартира да се затопля, а потребителите да се върнат към отлагани през зимата покупки. В този жанр на мисли, ще се върнем към покупките, които могат да се одобряват за преференциални през четвъртия месец на годината, като ще споменем и тези, които са откровенно неизгодни.

Имоти

Започваме, несъмнено с най-голямата покупка, която вероятно можете да планирате, или сте отлагали. Със стоплянето на времето се покачват и цените на парцелите, тъй като обичайно търсенето на парцели нараства съществено. Това важи както за продажните цени на парцелите, по този начин и за отдаваните чартърен парцели.

Пролетни облекла

Със стоплянето на времето и прибирането на зимните облекла и обувки е доста евентуално да откриете, че имате потребност от нови пролетни такива. Лошата вест е, че главните марки, към този момент са завършили със зимните разпродажби и преди малко са показали пролетните си сбирки.

Тоест моментът да си купите нови пролетни облекла и обувки е по-лош от всеки път. Разбира се, към момента е допустимо " на места " да има частични понижения на избрани марки, само че това е по-скоро изключение от общия тренд, като става въпрос за лимитирано предложение и може да не откриете това, което търсите.

Ако можете да изчакате един месец, през май ще се радвате на доста по-масови и съществени частични понижения на пролетни облекла, поучават специалистите.

Последните поучават, че най-хубавия миг за покупка на облекла е 2 месеца след представянето на новите сбирки. Тоест - през май, или юни.

Смартфони, таблети, преносими компютри

Ако сте фен на електрониката, то най-вероятно непрестанно кроите проекти да си купите нов смарт телефон, таблет, или преносим компютър. Определено април не е " вашият " месец.

Последното по-сериозно ревю за мобилни устройства и потребителска електроника бе в Барселона в края на февруари. А това е прекомерно покрай април.

Повечето от показаните устройства, или към момента не се популяризират всеобщо, или са почнали да се продават напълно скоро и цените им към момента са недостижимо високи.

Казаното за смарт телефоните важи с цялостна мощ и за таблетите. Април не е най-хубавият месец за покупка на таблет, изключително в случай че е iPad. През този месец се чака да бъде показана обновената нова версия на таблета, която най-вероятно ще докара до спад в цената на остарелия модел.

Така че в случай че желаете таблет от посочената марка, бъдете още малко търпеливи. Май може да е надалеч по-добър месец да си купите iPad, като за цената на сегашния модел ще си закупите новия, а остарялата към този момент версия може да грабнете против доста по-ниска цена.

Широкоекранни тв приемници

Цените на тв приемниците с огромни екрани са на равнищата или извънредно покрай равнищата от " черния петък " в Съединени американски щати. За благополучие на европейските консуматори, към които се причисляваме и ние българите, повишаването на еврото по отношение на $, прави този жанр техника, създавана главно в Азия (чиито валути са обвързани с долара) релативно по-евтина, изразена в евро, надлежно в лв..

Голямата конкуренция сред комерсиалните вериги от една страна и онлайн търговците от друга облагодетелства в допълнение потребителите, които достъп до необятен избор и конкурентни цени.

Няма по какъв начин да не споменем и обстоятелството, че фискалната година в Япония завършва в края на март. А там са едни от водещите производители на тв приемници и екрани за тв приемници. Това значи, че производителите са склонни да вършат отстъпки, с цел да се отърват от залежалите ресурси.

Определено април може да се дефинира като добър месец за покупка на огромен тв приемник.

Прахосмукачки

Пролетта, която свързваме с обичайното " пролетно разчистване ", не е най-хубавото време за покупка на прахосмукачка. Предвид мощното търсене на тези уреди заради " сезонни " фактори, съвсем липсват съществени предложения и отстъпки от огромните вериги. Обикновено октомври и ноември са посочени за най-хубавите месеци за покупка на този електроуред, когато са налице доста предложения и отстъпки.

Матраци

Изследвания сочат, че май е доста по-добър месец за покупка на матраци спрямо април, когато и отстъпките стават по-големи.

Храни, свързани с идните празници

Всяка година ставаме очевидци на спекулации с цените на обичайните хранителни артикули за идните празници. Това включва цените на агнешкото месо и яйцата. Ако имате опция за предпазване и по този начин или другояче сте възнамерявали покупка на замразено агнешко, направете това по-рано, с цел да спестите нерви и средства. Яйцата също можете да купите седмица по-рано.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР