БДЖ повишава цените на билетите за пътуване с влак, заради

...
БДЖ повишава цените на билетите за пътуване с влак, заради
Коментари Харесай

БДЖ вдига цените на билетите

БДЖ покачва цените на билетите за пътешестване с трен, поради фрапантното увеличение на разноските на сдружението през последните няколко години. Увеличението ще бъде приблизително с 20% и влиза в действие от 7 май 2024 година, оповестиха от БДЖ.

Без смяна ще останат цените на железопътните карти " Дете ", " Учащ ", " Семейство " " ТПЛ " и " Възрастен ", които са на алегорична стойност от 1 лев.

Националният железопътен транспортьор не е променял своите цени от началото на 2012 година, като се изключи индексиране през 2020 година единствено с 1,8%. Само за интервала от 2021 година до края на 2023 година, разноските на сдружението са се усили с 23%. Тук се включват нарастванията на главните разноски за гориво, електрическа енергия и трудови хонорари на чиновниците, като се има поради, че БДЖ е един от най-големите работодатели в страната.

Цените на билетите за пътешестване с трен ще бъдат увеличени приблизително с 20% според от типа на транспортния документ. Актуализират се и цените за резервация на непокътнато седящо място и място за пътешестване в спален и кушет вагон.

Увеличение ще има и при абонаментните карти и картите " Класик " и " Младеж ". Те дават право на 50% понижение от цената на билета за пътешестване във втора класа на пътническите и бързите влакове при безграничен брой пътувания за една година от датата на издаване на картата.

Превозът на деца до 7-годишна възраст ще се реализира гратис против даване на документ, удостоверяващ възрастта на детето и наложително издаване на билет с нулева стойност. При пътешестване в спален вагон и прилагане на настрана легло, отпада нуждата да се заплаща половината стойност на билета за пътешестване на деца до 7 години.
 БДЖ купува 76 вагона от Deutsche Bahn: значи ли това високоскоростни влакове
БДЖ купува 76 вагона от Deutsche Bahn: значи ли това високоскоростни влакове

Чрез новата доставка държавните железници ще модернизира тнад 20% от преносимия си състав
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР