Инвестициите в инвестиционни фондове в България са общо само 2,5

...
Инвестициите в инвестиционни фондове в България са общо само 2,5
Коментари Харесай

Къде да вложим парите си и колко голям финансов буфер ни е необходим

Инвестициите в капиталови фондове в България са общо единствено 2,5 млрд лв., което е едвам към 2% от депозитната база. 247 са лицата, с вложения на фондовата борса, които е " фрапиращо малко ". Затова са нужни капиталовите сдружения, които ще оказват помощ на вложителите - с какъв небосвод и в какъв фонд да влагат. Това разяснява Haтaлия Пeтpoвa - ръководител на Българската асоциация на ръководещите сдружения и изпълнителен шеф на " Конкорд Асет Мениджмънт " АД по време на присъединяване си в панела " Спестяване, вложения и благоприятни условия " в границите на форума " ".

А посредством инвестиционин фондове се дава опция за инвестиция с малко средства и съвсем без опит, като вероятно се вършат вноски.
 Снимка 661216
Източник:

В Европа към половината от хората със спестявания влагат чрез капиталови проекти в капиталови фондове, а в Съединени американски щати те доситгат 90%.
 Людмила Елкова, Българска народна банка: Имаме да извървим дълъг път във връзка с финансовата просветеност
Людмила Елкова, Българска народна банка: Имаме да извървим дълъг път във връзка с финансовата просветеност

Пренебрежимо дребен брой българи употребяват данъчни облекчения

По думите на Пeтpoвa, хората би трябвало сами да вземат осведомено решение, като познават относително добре капиталовите артикули и съответните опасности и преимущества. Например, " Конкорд Асет Мениджмънт " стартира акция в учебните заведения в тази връзка.

" Когато инвестирате, избирайте лицензирани ръководещи сдружения и лицензирани капиталови медиатори, което може да се ревизира на уеб страницата на КФН ", прикани Haтaлия Пeтpoвa.
 Светослав Велинов, ДСК: Финансовите артикули постоянно се оферират на неясен език
Светослав Велинов, ДСК: Финансовите артикули постоянно се оферират на неясен език

Държава и бизнес би трябвало с общи старания да работят за финансова просветеност, безапелационен беше той

Тя добави, че у нас има 131 капиталови фонда, ръководени от 27 ръководещи сдружения, като с другите финансови принадлежности се реализира диверсификация на риска и оптимална доходстост.

Депозитите и разплащателните сметки в банките у нас доближават към 80 милиарда лв., по данни на Българска народна банка, която сума пораства с 11% за година. В същото време, лихвите по депозити са към нула, т.е. не носят приходи.

На този декор, доктор Николай Лазаров, Директор на Управление " Продажби самостоятелно банкиране " в " Пощенска банка ", даде съвет: Не финансирайте желанията си с заеми, като да вземем за пример не си купувайте нов телефон за 2000 лв. със заем, в случай че можете да си купите подобен за 200 лв. без заем .
 Снимка 661219
Източник:

Винаги би трябвало да имате финансов буфер за минумум 6 месеца, посъветва Лазаров.

По думите му хората у нас всеобщо не си дават сметка, че приходите им ще паднат внезапно след пенсиониране. Освен това, у нас има и " таван " на размера на пенсиите. Затова всеки самичък би трябвало да се погрижи за приходите си след пенсиониране. Може да се употребява за задачата и вложение в капиталови фондове и доброволни пенсионни фондове, т.е. в разнообразни финансови принадлежности, стана ясно от думите на финансовият специалист.
 Има от ден на ден различни финансови принадлежности, посредством които да влагаме парите си
Има от ден на ден различни финансови принадлежности, посредством които да влагаме парите си

Експертите от събитието " Money.bg Лични финанси " извънредно за това по какъв начин можем да управляваме финансите си по-добре

23 милиарда лв. са средствата в пенсионни сдружения у нас , все още има 10 лицензирани пенсионно осигурителни сдружения, със сметки на над 5 млн. български жители. Каза по време на полемиката Владислав Русев - член на Управителния съвет на Асоциацията на сдруженията на непринудено пенсионно обезпечаване и основен изпълнителен шеф на Пенсионно осигурително сдружение " Алианц България "
 Снимка 661218
Източник:

Докато средствата в универсанилните фондове са най-вече, само че не са налични за техните притежатели преди пенсионирането им, то тези които са във фондове които са по желание на работещите - доброволните, ръководят 1,5 милиарда лв. насъбрани средства, на към 650 хиляди лица. През последните години нараства ползата към тях, мака и постепенно, сподели Владислав Русев.

По думите му особено за доброволните пенсионни фондове у нас е извънредно високата отбрана на потребителите поради доста мощните регулации. Друго преимущество съгласно него е, че администрирането на спестяванията е елементарно. Трябва да се има поради в същото време, че минималният небосвод на икономисване при тях е 5 години.

Цялата полемика гледайте във видеото!

" " се провежда с поддръжката на,,,,,  и

*Настоящият материал е с осведомителна цел и не съставлява капиталов съвет
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР