Първа министерска оставка в кабинета на американския президент Доналд Тръмп,

...
Първа министерска оставка в кабинета на американския президент Доналд Тръмп,
Коментари Харесай

Здравният министър на САЩ подаде оставка заради скандал със скъпи пътувания

Първа министерска оставка в кабинета на американския президент Доналд Тръмп, поради скандал с разхищаване на държавни средства за пътувания с частни самолети. Том Прайс се раздели с поста на здравен министър, откакто изданието „ Политико “ разкри, че той е изразходвал над 400 000 $ от парите на данъкоплатците. Публикацията провокира инспекции, а президентът Доналд Тръмп беше праволинеен.

 Том Прайс, някогашен министър на опазването на здравето на Съединени американски щати Том Прайс, някогашен министър на опазването на здравето на Съединени американски щати © Българска телеграфна агенция
За по-малко от осем месеца на поста министър на опазването на здравето Том Прайс е пътувал 26 пъти с частни самолети, разкри „ Политико “. Най-скандален е полетът за 25 000 $ от Вашингтон до Филаделфия при съществуването на доста постоянни полети. Последва незабавна инспекция от офиса на основния контрольор на здравното министерство. Прайс беше заставен да се извини, само че оставката не му се размина. Администрацията на Доналд Тръмп се пробва да ореже обществените разноски. Президентът, който обещаваше да „ пресуши блатото на корупцията във Вашингтон “, не обмисля дълго позицията си по случая.
Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: Това не ми харесва и е тъпо, тъй като като персона Том Прайс е доста добър човек.
Прайс възвърне близо 52 000 $ в хазната, само че това не оказа помощ.
Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: Това е недопустимо за мен. Неприемливо е.
Бившият хирург ортопед, поел в политиката, беше началник на Бюджетната комисия на Конгреса. Тръмп го назначи с вяра да прокара нов закон за опазването на здравето и по подигравка, през лятото сподели, че в случай че това не стане, министърът ще бъде уволнен. Прайс не оказа помощ в несполучливата борба на републиканците против здравната система на някогашния президент Обама и абсурдът с него единствено утежнява нещата.

И други министри употребяват частни самолети, означи някогашен консултант в Белия дом.

Ричард Пейнтър, някогашен консултант по етичните въпроси към Белия дом: Говорим за хора, които вземат решение да харчат милиарди долари на данъкоплатците. Остава въпросът дали те са назначени, с цел да пазят американския народ или с цел да пазят персонални ползи.
Комисия на Конгреса проверява пътуванията и на други министри от кабинета на Тръмп.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР