Очаква се екстремните метеорологични явления по света да продължат поради

...
Очаква се екстремните метеорологични явления по света да продължат поради
Коментари Харесай

Очаква се рекордните температури да продължат да водят до екстремни метеорологични условия

Очаква се рисковите метеорологични феномени по света да продължат заради високите концентрации на парникови газове, споделят учени, откакто април означи 11-ия следващ април при рекордна световна междинна повърхнина температура за месеца.

Температурата за най-горещия април в историята доближи 15,03C, или 0,67C над междинната за 1991-2020 година за месеца и 1,58C над прединдустриалните равнища, съгласно Copernicus Climate Промяна на услугата.

Учените споделят, че повишението на температурите ще докара до по-екстремни метеорологични модели в международен мащаб, като горещините, сушите и наводненията стават все по-често срещани.

Големи елементи от Азия се борят с горещи талази, които покачват температурите до 48C в Източна Азия, до момента в който райони по света от Южен Китай до Кения и Бразилия се оправят с съдбовни наводнения.

Средната световна температура за последните 12 месеца е най-високата записана от 1,61C над междинното преди индустриализацията, сподели Коперник. Това отчитане на т...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР