Първа линия - разходка по плажа на Слънчев бряг -

...
Първа линия - разходка по плажа на Слънчев бряг -
Коментари Харесай

"Първа линия - разходка по плажа на Слънчев бряг" - изложба на Андреа Попйорданова



" Първа линия - разходка по плажа на Слънчев бряг " - по този начин е озаглавена изложбата в изложба " КО-ОП " в София, която можете да видите до 30 март. Изложбата се съпровожда и от книга с лимитиран тираж. Автор е Андреа Попйорданова - илюстратор, графичен дизайнер, съосновател на " Колектив чарк ". Завършила е магистратура в Лондон.
Андреа Попйорданова изясни, че планът не е почнал от Слънчев бряг. Първоначалната концепция била да се опита с метода на книгата и илюстрацията да опише действителна история, документална история, обвързвана с тематика, която я вълнува.

" Темата, която ме вълнува е застрояването на нашето Черноморие от доста години ", сподели в предаването " Хоризонт до обед " Андреа Попйорданова.

Тя е събрала информация за строителството на Слънчев бряг от архитекти, публикации.

" Разговаряйки с тях стигнахме до концепцията, че това място е монумент на времето. Тези бутафорни детайли демонстрират какво е било положението на обществото, когато са били издигнати. Те са в внезапен контрастност със строителството преди този момент, с това какво е било издигнато, какво е било допустимо на територията на България . Те не съответстват с моите усети, хармония и това, което желая да виждам на морето ", добави Андреа Попйорданова. 
Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР