Първа копка по проект за реконструкция и рехабилитация на улици

...
Първа копка по проект за реконструкция и рехабилитация на улици
Коментари Харесай

В Симеоновград: Ремонтират 4 улици за 2 065 572,18 лева с...

Първа копка по план за реорганизация и рехабилитация на улици и тротоари в Симеоновград направи през днешния ден кметът Милена Рангелова. Дружество " Евротрадекс “ ще e реализатор, след извоювана публичната поръчка на стойност 2 065 572, 18 лв. с Данък добавена стойност. Проектът се финансира със средства от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони.
Сред формалните посетители на откриването на площада бяха депутатът от ГЕРБ Георги Станков и зам.-областният шеф доктор Стефка Здравкова.
" Това е огромен триумф за бедната ни община. Започваме оптимистично тази година и се надявам, че това ще продължи, с цел да създадем живота на хората по-добър. Имаме положителен знак и за спорта. Завърши ремонтът на Спортната зала, а по-нататък ще търсим пари и за отоплението й с климатици ", разяснява кметът на Симеоновград.
Предвидено е да се ремонтира сектор от улица " Иван Арнаудов ", с дължина 432 м. а уличната настилка е 2 858 кв.м. Ще бъде сменена и прилежаща тротоарна настилка от 1 403 кв.м. В плана е заложен и ремонт 528 метра от ул. " Барон Хирш ". Ще се асфалтират 4 113 кв.м., а новата пешеходна настилка е с повърхност 1 731 кв. м.
Друг секторът за ремонт е по улица " Родопи " и е с дължина 627 м, квадратурата на уличната настилка е 4 212 м. с прилежаща тротоарна настилка – 2 075 кв. м.
Ще се реконструират 992 м. от ул. “Васил Левски ”. Там уличната настилка е 7 392 кв.м., а прилежаща тротоарна час е 3 809 кв. м.
Всички улици граничат с републиканската пътна мрежа. В контракта е записано, че 3% от сумата на поръчката е като гаранция, а срокът за осъществяване е до 23 ноември 2020 година
В публичната поръчка участваха още две други сдружения. Те са " Градска среда Симеоновград 2018 ", която включва " Инмат София " ООД, " Техно–енерджи " ООД, " Изоглас строй " ООД и " БКС Горна Оряховица ".
В момента се извършва друга поръчка, за замяна на водопроводи в Симеоновград.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР