Първа копка на нов площад във Войводиново направиха в понеделник

...
Първа копка на нов площад във Войводиново направиха в понеделник
Коментари Харесай

Направиха първа копка на нов площад в пловдивско село

 22  55  12
Първа копка на нов площад във Войводиново направиха в понеделник кметовете на Община Марица Димитър Иванов и на пловдивското село Димитър Тосев, откакто преди този момент локалният духовник отец Георги благослови начинанието, което ще зарадва жителите с дълго чаканата облага.

Площадът ще е на повърхност от 1,6 дка, като в единия му край ще бъде построена солидна повдигната сцена с професионални размери. Около площада пък ще има 3,4 дка парк с алеи, в които ще бъдат сложени 30 пейки. Ще бъдат направени ново осветяване и поливна система. В едната част на парка, който ще бъде богато горист, ще има островче с цвята върху повърхност от 60 квадратни метра. Средствата за плана са над 140 000 лв. и са обезпечени от общинския бюджет, а фирмата-изпълнител е консорциум “Хидротех Солюшън “.

„ Щастлив съм, че инвестицията, за която приказваме от толкоз години, най-накрая ще бъде осъществена. Това е селото с най-вече самодейци в общината – над 150, които до момента нямаха място за открита изява “, разяснява кметът на Община Марица Димитър Иванов.

Преди да направи първата копка, той благодари на екипа си за това, че са съумели да осъществят концепцията, и на общинските съветници, че са дали своят вот немалката сума, а на популацията – за проявеното дългогодишно самообладание. Димитър Иванов разпореди на хората във Войводиново да наблюдават по какъв начин върви строителството на площада и парка и да го сезират персонално даже при най-малката установена неправда. Той даде обещание на жителите на селото, че празникът за 30-годишния празник на Община Марица на 25 март 2018 година, ще се организира на новия площад във Войводиново.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР