Първа инвестиционна банка (ПИБ) на 19 декември 2017 г. е

...
Първа инвестиционна банка (ПИБ) на 19 декември 2017 г. е
Коментари Харесай

Първа инвестиционна банка ще подкрепи финансово „Инерком” за ЧЕЗ

Първа капиталова банка (ПИБ) на 19 декември 2017 година е издала писмо за поддръжка, с което декларира интерес за присъединяване във финансирането на покупката на сдруженията на ЧЕЗ от „ Инерком ” - България. Това разгласи ръководителят на краткотрайната комисия за определяне на всички обстоятелства и условия по отношение на приватизацията и плануваната продажба на сдруженията на ЧЕЗ Груп в България Жельо Бойчев на конференция в Народното събрание, като прочете писмо на ПИБ, изпратено до комисията.

В писмото се показва още, че банката е била известена от консултанта по договорката, който „ Инерком ” употребява, че на 30 ноември 2017 година компанията „ Инерком ” - България е била предпочетена от ЧЕЗ за кандидат-купувач на учредения обвързваща оферта, която те са подали. Намерението за поддръжка от страна на ПИБ е в размер на 80 милиона евро, посочи Жельо Бойчев.

Бойчев добави, че преди към две седмици комисията е изпратила писмо още и до Българската банка за развиване (ББР), в което е поискана цялата преписка на банката с компания „ Инерком ” по отношение на идната договорка с ЧЕЗ.

Отговор обаче досега няма. Ако ББР не отговори, комисията ще изиска подпомагане от Българската национална банка (БНБ), с цел да получат отговор от ББР. Той добави, че от „ УниКредит Булбанк ” са дали отговор в писмо, че въпросът, който е заложен, е професионална загадка и банката не е поискала да разяснява присъединяване си в тази договорка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР