Първа група цивилни граждани са били евакуирани от стоманодобивния комплекс

...
Първа група цивилни граждани са били евакуирани от стоманодобивния комплекс
Коментари Харесай

Не бяхме виждали слънцето толкова дълго: Евакуираха първа група цивилни от Азовстал

Първа група цивилни жители са били евакуирани от стоманодобивния комплекс " Азовстал " в Мариупол в неделя, заяви украинският президент Володимир Зеленски в Twitter и Telegram. 

Около 100 души, най-вече дами и деца, са се насочили към Запорожие в следена от Украйна зона:

" За пръв път от началото на войната, този по този начин необходим филантропичен кулоар стартира да действа, сподели Зеленски в своето послание. Той изрази вяра, че процесът ще продължи и в понеделник.

Организация на обединените нации удостовери, че се работи по извеждането и на останалите блокирани жители. Украинската страна твърди, че в подземията на завода са потърсили заслон до 3 хиляди индивида, измежду които най-малко 1000 цивилни.

" Не бяхме виждали слънцето толкоз дълго, " споделя 37-годишната Наталия Усманова, представена от Guardian. " Когато бункерът стартира да се тресе, изпаднах в нервност, мислех, че ще поддаде - брачният партньор ми може да удостовери. "

Стоманодобивният комплекс е последната част от Мариупол, която остава под украински надзор. Общо в града остават блокирани близо 100 хиляди души.

Това е една от най-приоритизираните цели в нашествието на Путин, защото обезпечава връзка с Кримския полуостров, който бе високомерен от Русия през 2014 година.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР