Партньорството между нашите два народа винаги е било водещ принцип

...
Партньорството между нашите два народа винаги е било водещ принцип
Коментари Харесай

Говорих с Орбан, вече няма пречки да ни подкрепят за Шенген, обяви Бойко Борисов

Партньорството сред нашите два народа постоянно е било водещ принцип в връзките сред България и Унгария, сподели водачът на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е разговарял с унгарския министър председател Виктор Орбан, който го е уверил, че страната му ще ни поддържа по пътя за Шенген. 

" Тази заран още веднъж разговарях с моя другар и сътрудник Виктор Орбан. Информирах го, че през вчерашния ден Народното събрание дефинитивно отстрани спомагателната такса за транспорт на газ. В края на седмицата решението ще бъде оповестено и в Държавен вестник ", написа Борисов във фейсбук профила си. 

Ето какво още написа водачът на ГЕРБ: 

С унгарския министър председател се обединихме към извода, че всички въпроси в двустранните ни връзки са изчистени и Унгария ще продължи да поддържа изрично България в пътя й към Шенген.

Партньорството сред нашите два народа постоянно е било водещ принцип в връзките сред България и Унгария. Двамата с Орбан си дадохме ясни гаранции, че и отсега нататък ще продължим да си сътрудничим в изискванията на разговор по всички тематики от дневния ред на Европейски Съюз.

През октомври Народното събрание изненадващо одобри такса за вноса и преноса на съветския газ през системата на България, която би трябвало да се поеме от съветската " Газпром ". Срещу тези проекти обаче възрази Унгария, която подаде тъжба в Брюксел.

На 16 декември Унгария публично предизвести, че ще наложи несъгласие на присъединението на България към Шенген, в случай че тя не анулира таксата върху преноса на съветски газ. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР