Партията Нова демокрация на Кириакос Мицотакис печели изборите в Гърция

...
Партията Нова демокрация на Кириакос Мицотакис печели изборите в Гърция
Коментари Харесай

Екзитпол: Тежък разгром за Ципрас на изборите в Гърция!

Партията " Нова народна власт " на Кириакос Мицотакис печели изборите в Гърция съгласно предварителните резултати. " Нова народна власт " печели сред 38 и 42% от гласовете, написа Блиц.

Втора остава СИРИЗА на министър-председателя Алексис Ципрас с сред 26,5 и 30,5%. Този резултат би обезпечил болшинство на партията на Мицотакис, защото спечелилият получава 50 спомагателни места в гръцкия парламент. 

Лидерът на консервативната съпротива Кириакос Мицотакис е на път да завоюва предварителните избори в Гърция, първите откогато нацията излезе от три поредни интернационалните избавителни интервенции, демонстрират резултатите от екзит пола.

Според тях, Нова народна власт ще завоюва сред 38% и 42%, до момента в който лявата СИРИЗА, на власт от 2015 година, се чака да набере сред 26,5% и 30,5%, оповестява „ Катимерини “.

Според екзит пола, който се организира от името на всички гръцки радио- и телевизионни оператори, в това число държавната ЕРТ - алиансът на лявоцентристкото Движение за смяна (КИНАЛ) ще получи сред 6 и 8 %, пред Комунистическата партия (КП), която се чака да завоюва сред 5 и 7 %.

Златна зора печели сред 2,8 и 4,8% от гласовете, до момента в който МЕРА25 - партията против строгите ограничавания, учредена от някогашния финансов министър Янис Варуфакис, ще завоюва сред 3% и 5%.

Популисткото националистическо Гръцко решение ще завоюва сред 2,5% и 4,5%, до момента в който центристите и другите партии се чака да не доближат 3-процентния предел за влизане в Народното събрание, демонстрират предварителните резултати.

Според оценките, броя на местата в 300-местната камара ще се разпределят: Нова народна власт - сред 155 и 167, СИРИЗА - 77-82, КИНАЛ - 19-22, КП - 16-19, МЕРА25 - сред 8 и 14 места, до момента в който при Златна зора и Гръцко решение варират от нула до 13 места.

Окончателният екзит пол се чака в 20:00 ч., а публична прогноза от Министерство на вътрешните работи се чака в 21:00 ч. локално време.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР