Партията на Васил Божков Българско лято внесе жалба във Върховния

...
Партията на Васил Божков Българско лято внесе жалба във Върховния
Коментари Харесай

Васил Божков съди правителството за черния списък

Партията на Васил Божков " Българско лято " внесе тъжба във Върховния административен съд против решението на държавното управление да направи " черни описи " с компаниите на българските жители, по отношение на които по силата на световния закон " Магнитски ". Бившият хазартен необут е измежду тримата българи, глобени от Вашингтон, дружно с олигарха Делян Пеевски и известния като " лейтенант на Пеевски " Илко Желязков, настоящ зам.-председател на Бюрото за надзор върху специфичните разследващи средства.

Веднага след известието от Съединени американски щати Пеевски разгласи в несъгласието си с констатациите на американското финансово министерство и наложените му наказания, само че по-късно резервира безмълвие.

За разлика от него, Божков предприе дейна опозиция против санкционирането на 58 компании и организации, свързани с него, в това число и партията му " Българско лято ". Българското държавно управление на собствен ред изготви " черен лист ", в който сложи посочените от Съединени американски щати компании и организации.

" Решението на Министерски съвет е без казус в демократичната история на страната ни. Служебният кабинет е бързал толкоз да извърши волята на непознати " началници " (както ги наричаше Борисов), че е престъпил цялостен куп от съществени права на българските жители, открити с конституцията, Европейската спогодба за правата на индивида, Хартата на главните права на Европейски Съюз и голям брой български закони ", съобщи Божков в понеделник във Facebook.

Според него пороците на решението за черните описи са толкоз доста и толкоз радикални, че от съда се желае да бъде анулирано напълно.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР