Партията на Слави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец,

...
Партията на Слави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец,
Коментари Харесай

Партията на Слави е започнала да прибира цялата субсидия


Партията на Слави Трифонов  Слави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български артист, ефирен водещ и продуцент. Роден е в " " е почнала да получава партийната дотация в цялостен размер след последните парламентарни избори през октомври. Държавата е превела на партията цялата дължима сума от 191 616 лв., която е за интервала октомври – декември 2022 година, излиза наяве от , написа " 24 часа ".

Партийната дотация по закон е 8 лв. на получен глас на парламентарните избори. Цялата сума се превежда на четири равни вноски – по една за всяко тримесечие.

До този миг Има Такъв Народ е получавала по един лев на глас, което е видно от публично наличната информация . От началото на годината до 1 октомври партията е получила общо 187 200 лв.. След последните избори сумата за Има Такъв Народ внезапно нарастват, макар че поддръжката за партията се срина и тя не съумя да влезе в Народното събрание.

По информация на Mediapool ИТН постоянно е подавала авансово заявление, че желае да получи дотация до размера на 1 лев за получен глас и толкоз са били превеждани от страната. След изборния неуспех такава декларация не е била подадена и страната е превела цялата сума.

В началото на тази година Слави Трифонов  Слави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български артист, ефирен водещ и продуцент. Роден е в не подаде и дължимата по закон декларация за имущество и ползи до КПКОНПИ. Той дълго време не реагира на тематиката, до момента в който най-после излезе с дълъг коментар в своя фейсбук профил.  " Този, който би трябвало да знае какви пари имам и какво имущество имам, и най-много - нарушил ли съм закона, този, който би трябвало да знае - знае. За останалите тази информация би била просто сеир и облекчаване на жълто любознание. Това мисля аз за морала и закона ", разяснява тогава Слави Трифонов  Слави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български артист, ефирен водещ и продуцент. Роден е в.

След това той недвусмислено показва, че няма никакво желание да съблюдава антикорупционния закон и да си подаде декларацията. В същото време обаче Трифонов разгласи, че " моралът е над закона ", а неговата партия Има Такъв Народ е трябвало да получи 4 229 032 лв. държавна дотация. Партията е върнала 3 755 528 лв. от парите на данъкоплатците в държавния бюджет, " тъй като по този начин е морално ".

" И забележете, нито една друга партия не е постъпила по този начин ", означи той във фейсбук коментара си по тематиката.

" Нито една друга партия не е решила, че моралът е над закона, че вие сте се произнесли какъв би трябвало да е размерът на дотацията и че е морално да върнат вашите пари в бюджета. Не виждам това да е огромен скандал в медиите. Даже напряко не виждам медиите да го отразяват това. Но по този начин решили - по този начин създали ", пишеше още в постинга на Трифонов, където също по този начин се споделяше, че " блюстители на върховенството на закона като партия ДСБ, която е част от " Демократична България ", не извърши " закона да върне надвзетите от нея 47 000 лева дотации, че се наложи Национална агенция за приходите да им ги вземе принудително с лихвите ".

Досега позицията на Има Такъв Народ за дотацията беше кардинална поради проведения от " Шоуто на Слави " референдум за понижаване на партийната дотация до 1 лев за глас и смяна на изборната система. Поради тази причина партията държеше да получава единствено по един лев на глас.

Казусът с Има Такъв Народ демонстрира още нещо значимо – една партия може да се откаже от партийната дотация, стига да желае, освен това с обикновено заявление до Министерството на правораздаването. Преди изборите през 2017 година някогашният самостоятелен народен представител Минчо Христов разгласи обществено, че в случай че някоя партия обещае, че ще се откаже от партийната дотация, той ще влезе като претендент в нейната листа. Това заричане е обещано от партия " Възраждане ", като персонално нейният ръководител Костадин Костадинов си стиска ръцете в ефир с Минчо Христов.

Обещанието на " Възраждане " е рекламирано необятно по цялата ѝ акция. Партията получи над 1% от гласовете на парламентарните избори през март 2017 година, само че не се отхвърли от дотацията. Три години по-късно водачът ѝ Костадин Костадинов изяснява, че документално е запитал Сметната палата и Министерството на финансите за дотацията. От там документално му дали отговор нещо прекомерно неразбираемо, от което той бил схванал, че няма право да се откаже от партийната дотация. Примерът на Има Такъв Народ демонстрира, че Костадинов може да се откаже от дотацията, в случай че държи на това. Процедурата въобще не е толкоз комплицирана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР