Партията на етнически унгарци напуска управляващата коалиция в Румъния на

...
Партията на етнически унгарци напуска управляващата коалиция в Румъния на
Коментари Харесай

Една от партиите в румънската коалиция напуска в спор за постове след ротацията

Партията на етнически унгарци напуща ръководещата коалиция в Румъния на фона на спор за постове в кабинета, заяви самата тя в сряда, което в допълнение дестабилизира така и така нестабилния политически пейзаж в страната, съобщи " Ройтерс ".

UDMR нормално служеше като мост сред главните две партии в обединението, левите социалдемократи и дясноцентристките либерали.

, двете съществени партии имат парламентарно болшинство и без UDMR, само че постоянно влизат в конфликти за политиките, откогато трипартийната администрация пое властта в края на 2021 година Те се договориха за на премиерския пост при сформирането на обединението, като водачът на либералите пое позицията първи. Сега той е от водача на социалдемократите. UDMR имаше три от 22 поста в кабинета при Чука, само че няма нито един в оферти от Чолаку екип от 20 души, който депутатите би трябвало да гласоподават в четвъртък.

По думите на водача на UDMR Келемен Хунор това значи, че партията му към този момент не може да бъде част от обединението. " Бяхме подготвени да създадем компромис, само че наподобява, че изискванията за взаимно ръководство не са изпълнени ", уточни той.

Правителството е подложено на напън да понижи фискалния недостиг под прага на Европейския съюз от 3% от брутния вътрешен артикул до идната година, само че не може да реализира единодушие кой е най-хубавият метод това да стане.

Либералите поддържат запазването на румънския плосък налог върху приходите, който социалдемократите желаят да заменят.

В Румъния през 2024 година ще се проведат национални, локални избори и избори за Европейски парламент.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР