Партия "Воля" няма да изпрати свои представители на срещата при

...
Партия "Воля" няма да изпрати свои представители на срещата при
Коментари Харесай

Воля няма да изпрати представители на срещата при президента по повод Изборния кодекс

Партия "Воля " няма да изпрати свои представители на срещата при президента във връзка Изборния кодекс.

Депутатите считат, че този диалог е просрочен и върви след събитията. Вчера в Народното събрание на първо четене към този момент бяха гласувани значими ремонти в Кодекса. Сред тях и предлагането на "Воля " за видеонаблюдение в секциите.

"Смятаме, че и тази среща ще бъде използвана за пиар на Българска социалистическа партия. Жалко, че президентът се оставя да бъде употребен от една партия, пък било и тази, която го избра на този пост. Както към този момент казахме, нямаме нищо срещу той да ни краде концепциите, както стана с тази за видеонаблюдението, само че най-малко да не си ги приписва за свои. Не виждаме никакъв смисъл от тази среща, в случай, че президентството беше поканено да участва на работата на правната комисия, когато се обсъждаха същите тематики. Тогава обаче Румен Радев не пристигна, нито изпрати собствен представител. Сега внезапно се заинтересува. Явно аргументите са други. Ние не желаеме да сме масовка в леви сюжети ", разяснява ръководителят на ПГ на "Воля " Гергана Стефанова.

От "Воля " са уверени, че машинното гласоподаване няма да способства с нищо за прозрачността на вота. Депутатите от групата са за въвеждане на електронното гласоподаване, при изискване, че има 100 % гаранция против фалшификации на изборния резултат и неспособност за практикуване на корпоративен или платен избор. Според "Воля ", честността на вота може да бъде обезпечена само с включени камери по време на броенето на бюлетините.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР